Er «Datter savnet» Harlan Cobens beste til nå?

KrimbøkerAmerikansk krimEr «Datter savnet» Harlan Cobens beste til nå?

Harlan Coben regnes som en av verdens ledende krimforfattere, og erobrer for tiden Netflix med blant annet thriller-suksessen «The Stranger». Med nye «Datter savnet» overgår han seg selv, skal vi tro kritikerne.

Estimert lesetid 2min
Foto av omslaget til boka Datter savnet av Harlan Coben
Harlan Coben er den første forfatteren som har mottatt alle de tre største krimprisene i USA. Nå gjør han suksess med «Datter savnet», hvor en tenåringsdatter havner på skråplanet og leder faren inn i en mørk underverden. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Du har kanskje allerede fått med deg Netflix’ storsatsing «The Stranger» denne våren? Suksesserien er basert på boka med samme navn av plotmesteren Harlan Coben, som er en av de 10 mestselgende krimforfatterne i verden, og har solgt over 70 millioner bøker. Det ryktes allerede at også årets bok Datter savnet skal filmes. Ikke så rart når flere kritikere hevder at den er Cobens beste bok!

Coben skuffer aldri, men denne gangen har han virkelig overgått seg selv.

Lee Child

En familie i krise

Simons tenåringsdatter i Datter savnet er avhengig av stoff – og typen sin, som mishandler henne. Hun har gjort det klart at hun ikke ønsker å bli funnet.

Men så, ved en tilfeldighet, støter faren på henne i Central Park. Hun er ikke den jenta han husker. Den unge kvinnen han ser, er skrekkslagen og lever på randen. Da faren trygler henne om å bli med ham hjem, begynner hun å løpe, og han følger etter. Hun leder ham inn i en mørk, livsfarlig verden, og før han aner det, er både han og familien i fare.

Få av Harlan Cobens thrillere er noe mindre enn gripende, men nå og da overgår han seg selv. Med Datter savnet gjør han nettopp det.

The Times

Internasjonal presse jubler

Ikke bare har krimforfatter Lee Child uttalt om Datter savnet at «Coben skuffer aldri, men denne gangen har han virkelig overgått seg selv.». Internasjonal presse har formelig stilt seg i kø for å applaudere hans nyeste bok.

Britiske The Times skriver: «Få av Harlan Cobens thrillere er noe mindre enn gripende, men nå og da overgår han seg selv. Med Datter savnet gjør han nettopp det.» Sunday Times mener at Datter savnet er «Nok en polert, fartsfylt thriller med smart plot og en sterk emosjonell kjerne fra mesteren», mens amerikanske The Providence Journal fastslår ganske enkelt: «Antakelig den beste boka Harlan Coben noen gang har skrevet». Og dette er bare noen av mange strålende omtaler.

Harlan Coben – Datter savnet

KrimbøkerHarlan Coben – Datter savnet
Estimert lesetid under 1min
Omslag Datter savnet