Pakk inn gavene med en vri!

Hobby, mat og fritidPakk inn gavene med en vri!
Estimert lesetid 2min

Det nærmer seg jul, ribbe, pinnekjøtt og ferietid – men før julefreden kan synke inn, skal årets pakker i boks. Og enten du er typen til å pakke inn alt i siste liten, eller om du setter av lidenskapelige timer med sløyfebånd, glitter og sirlige gave-etiketter, er det gøy å gi bort en gave som skiller seg ut fra mengden.

Dette trenger du:

 • «Trehjul» eller lignende runde treskiver med hull i. Panduro har to størrelser å velge i.
 • Grillspyd
 • Grønt restegarn
 • Brunt kraftpapir
 • Hvit poscapenn eller sprittusj
 • Rød og hvit slaktesnor
lag juleinnpakningen selv
Dette er alt du trenger til å lage søstrene Miljeteigs innpakningstips. Alt fås på Panduro.

Margrethe og Ellen-Marie Miljeteig er aktuell med boken Babytegn – sy, hekle og strikk til de minste. Nå har de kreative søstrene latt seg inspirere av svenske Helena bak bloggen Craft and Creativity. Her er oppskriften på en morsom innpakking, som du kan lage med ting du har hjemme. Innpakkingen passer ekstra godt til en avlang, firkantet pakke.

Slik gjør du:

 1. Pakk inn gaven i gråpapir og tegn en bilsilhuett på den ene langsiden med den hvite sprittusjen.
 2. Deretter lager du en stor dusk (hvordan du lager en dusk, har vi skrevet en guide om her. Dusken må passe til størrelsen på pakka, og pappskivene du lager, kan godt være litt breiere enn bredden på pakka. På den måten vil juletreet vil fylle hele bredden.
 3. Så gjelder det å få dusken til å se ut som et grantre – og hemmeligheten ligger i en omfattende trimming av dusken. Du må klippe den til slik at den får en spiss i den ene enden og en flat bunn i den andre enden.
 4. Mål opp grillspydet slik at det blir litt lenger enn dusken, og smør på godt med lim før du stikker den igjennom hele dusken (heretter kalt treet). Gre treet slik at trådene fester seg på pinnen. Dette er trikset for å få toppen av treet til å holde den spisse fasongen.
 5. Lim fast et av trehjulene på bunnen av grillspydet, og la treet tørke.
 6. Deretter er det bare å feste en sløyfe av slaktertråd rundt verket – og gaven er klar til å gis bort!


For mer juleinspirasjon og DIY, sjekk ut bloggen til søstrene Miljeteig.