KYGO – endelig en superstjerne i familien

Hobby, mat og fritidKYGO – endelig en superstjerne i familien
Estimert lesetid 2min

Kygo er den nye store norske musikkartisten. Han kommer så å si direkte fra gutterommet, er nå spilt over 85 millioner ganger på nettet og er overraskende nok i nær slekt.

Da vi for et par måneder siden var i Bergen og feiret min fetters 60 årsdag, skulle sønnen spille noen låter for oss på festen. Den stolte faren kunne fortelle at Kyrre Gørvell-Dahll brukte artistnavnet Kygo og allerede hadde over 10 millioner visninger på Youtube. Da skjønte vi jo at dette var noe helt annet enn vanlig familieunderholdning. Og da vi diskret sendte sms hjem for å høre med barna om de hadde hørt om Kygo, fikk vi henrykte svar tilbake.

Siden har jeg fulgt oppmerksomheten rundt Kygo med stolthet og beundring. Her er det snakk om et eventyr. Det begynte som en lek på gutterommet med en gutt som likte å mekke litt på andres låter. Med et par datamaskiner og et keyboard til en total verdi på ca 20.000 er Fanagutten nå i ferd med å bli verdensberømt. Ja, så stor er oppmerksomheten blitt etter at han har remisket Ellie Goulding og Ed Sheeran at vokalisten i Coldplay, Chris Martin, tok kontakt for å få remikset Coldplays nye singel «Midnight». Et sjakktrekk for karrieren og nye millioner treff på nettet.

Nå skal Kygo ut på turné i USA og Canada der han skal spille for allerede utsolgte arenaer. Kygo er også et av hovednavnene på Feelings Festival 2014 på Bislet stadion 22. august. Stilig nok er Avici og Kygo størst på plakaten der med navn som Icona Pop og Lemaitre i mindre typer.

Hvis du er like treig som meg, sjekk ut Kygos største hit Ed Sheerans «I see Fire – Kygo Remix». Den er snart hørt av 17 millioner. For oss Coldplay-fans har jeg også lagt ut den deilige nye miksen av singelen «Midnight». Plutselig er også jeg opptatt av familiebånd i litt utvidet forstand, og håper og tror at KYGO står for KYrre og GOervell, og for da kan jo jeg som en Gørvell føle at jeg har en stor andel i dette eventyret.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oWYp1xRPH5g[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y_5R7aBiiRs[/youtube]