Oppskriftene du trenger til sommerfesten

Hobby, mat og fritidKokebøkerOppskriftene du trenger til sommerfesten

Imponer gjestene med lekker grillmat, deilige kaker og cocktailer servert med muntre anekdoter.

Estimert lesetid 3min
Foto av drinker med jordbær
Frister det å invitere til friske cocktails, grillmat og kaker i sommer? (Foto: Trine Sandberg)

Sommeren er her – og selv om det kanskje ikke blir full fest i år heller – er det ingenting i veien for å lage et ordentlig gjennomført selskap. Enten til en spesiell anledning, eller uten noen grunn i det hele tatt, bør vi unne oss å samle folk til god mat, drikke og godt selskap.

Her har vi funnet de fem beste bøkene for deg som vil imponere litt ekstra som vertskap for årets sommerfester.

Glad mat for lyse dager

Gladkokkens beste til hverdag og fest

Årets mest populære kokebok? Gladkokkens beste gikk rett til topps på bestselgerlistene tidligere i vår, og man skal ikke se bort fra at dette blir en moderne klassiker.

Gladkokken er kjent fra MasterChef og driver en av landets største matblogger.

I denne boka er det lite guilt og mye pleasure: Saftige spareribs, grillet svinenakke, stekt eller grillet squash med yoghurtdressing. Eller hva med hjemmelaget pasta og pizza med hvit saus?

Du får råd og tips til hvordan du kan lage dine egne krydderblandinger, som tacokrydder og urtesalt, og BBQ-sauser som setter en ekstra spiss på maten.

Her er det i tillegg sauser og søte fristelser, samt cocktailer og drinker – ikke minst en overraskende grillcocktail for de vågale. 

Boka Gladkokkens beste til hverdag og fest er tilgjengelig for kjøp her.

Lekre cocktails, servert med muntre anekdoter

Fredagscocktail – Fra Old Fashioned til Pornstar Martini

«En cocktail uten en historie er bare noe sammenrasket sprit», mener cocktailkongen Arnt Steffensen.

I praktboka Fredagscocktail får du oppskrifter på 52 klassiske cocktails (og alkoholfrie mocktails) – én for hver fredag i året.

I tillegg til innføring i cocktailens historie, begreper, metoder og utstyr, følger det morsomme historier og fun-facts til hver av oppskriftene. For cocktail er jo kultur.

Steffensen viser at det ikke trenger å være mye vanskeligere å lage lekre og smakfulle cocktails, enn det er å ta frem vinflaska.

Boka Fredagscocktail er tilgjengelig for kjøp her.

Trine Sandbergs selskapsbibel

Trine inviterer

«Et ypperlig verktøy for deg som vil samle familie og venner til en koselig stund rundt bordet», skrev VG i sin 5’er-anmeldelse av Trine inviterer – og vi stemmer i: Dette er virkelig en bibel når det kommer til selskap og fest.

Hele Norges favorittmatblogger, Trine Sandberg, inviterer til god mat og godt selskap. Her får du et stort antall oppskrifter å boltre deg med – nærmere 90 oppskrifter, hvorav nesten 80 er nye og ikke tidligere publisert på bloggen. Trine byr på smakfulle og enkle menyer, og inkluderer sine beste råd og tips om hvordan du best kan planlegge og forberede måltidet, hvordan du beregner porsjoner til mange gjester og hva du kan gjøre ferdig på forhånd.

Boka Trine inviterer er tilgjengelig for kjøp her.

Og så til det viktigste: Dessert!

Det søte liv – Kaker for enhver smak
Det søte liv – Kristines favoritter

Kristine Ilstad driver Norges største kakeblogg, Det søte liv. I bøkene Det søte liv – Kaker for enhver smak og Kristines favoritter gir deg haugevis av fristelser og inspirasjon til å lage et kakebord som bugner. For det viktigste med enhver fest er jo kakene, og med Ilstads hjelp kommer du ikke til å skuffe. Her får du klassikere, så vel som nyvinninger – alle med presise oppskrifter som gjør det lett å oppnå suksess.

Begge bøkene kan du kjøpe her.