Dette er årets beste kokebok, ifølge NRK

Hobby, mat og fritidKokebøkerDette er årets beste kokebok, ifølge NRK
Estimert lesetid 2min

– Jeg synes det er på tide at vi dokumenterer de første seks årene, sier Esben Holmboe Bang til DN, da boken kom ut.

Norges eneste med tre Michelin-stjerner

NRKs ekspertpanel påpeker at vinnerboken er den med de mest avanserte oppskriftene, men mener det ville vært feil å ikke ha Norges eneste trestjernersrestaurant, Maaemo, sin bok på topp. 

«Her skal det syltast, fermenterast og spekast, noko som nok gjer at mange melder seg av. Men sjølv om du ikkje lagar så mykje som ein einaste rett frå boka så er det ei flott coffee-table-book. Eit kunstverk med foto, skisser og oppskrifter som syner Noreg frå si mest reelle og beste side. I tillegg er det jo flott å ha moglegheita til å prøva seg på mat frå ein trestjernersrestaurant, seier kokken som sjølv har ei Michelin-stjerne på Stavanger-restauranten sin Re-Naa.»Trenger du litt enklere kokeboktips, ga VG tidligere denne uken toppkarakterer til alle høstens kokebøker fra Cappelen Damm: 1 porsjon, Kjøttfrie burgere, Trine inviterer, Masalamagic.

Maaemo kokebok hylles også av kjøkkensjefen på Noma

Restauranten drives av Esben Holmboe Bang som skriver ærlig og engasjert om Maaemos smaker, identitet, visjon og beinharde arbeid for å fremkalle smakene som er genuine for restauranten. Og ikke minst gir boken leseren mulighet til å skape sitt eget lille Maaemo hjemme: Her presenteres 80 oppskrifter på mange av restaurantens signaturretter og ikke minst grunnoppskriftene til de typiske smakene av Maaemo.

«For meg er denne boken en umiddelbar klassiker. Det er en bok det vil bli referert til i mange tiår fremover, når mathistorien fra vårt lille nordiske hjørne av verden skal fortelles.»
René Redzepi, kjøkkensjef, Noma i København

Maaeemo kokebok
De spektakulære bildene og illustrasjonene fra norsk natur og de vakre fotoene av rettene og restaurantmiljøet tar deg med på en reise gjennom smakene av Norge. Akkurat slik et måltid på den verdensberømte stjernerestauranten i Oslo gjør. Kjøp «Maaemo» på Cappelendamm.no (Foto: Bielke&Yang)