Saftig og smakfull krydderkake

KokebøkerSaftig og smakfull krydderkake
Estimert lesetid 2min

Krydderkake inneholder mange krydder som brukes i julen, og kaken passer derfor ypperlig nå i desember. Denne versjonen pyntes med toscaglasur, som smaker av karamelliserte mandler. Kaken er utrolig saftig og smakfull, og den er rask å bake. Kjekt å ha på lur i fryseren i en travel førjulstid!

Ingredienser til krydderkake:

150 g smør
5 dl sukker
8 dl kefir
3 ts natron
2 ts kanel
2 ts kardemomme
1 ts ingefær
1/2 ts muskat
10 dl hvetemel

Toscaglasus:

200 g smør
200 g sukker
3 ss melk
3 ss hvetemel
300 g mandelflak

Slik gjør du:

Smelt og avkjøl smøret. Bland alle ingrediensene til kaken i en stor bakebolle og rør deigen raskt sammen. Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30×40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.

Lag toscaglasuren: Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og ha i sukker, melk og hvetemel og rør til blandingen er jevn og klumpfri. Bland inn mandlene.

Når kaken har stekt i 20 minutter, tas den ut av ovnen. Fordel glasuren forsiktig over kaken med en spiseskje i et jevnt lag. Sett kaken tilbake i ovnen og stek den videre på midterste rille i ca. 20 minutter til, eller til du ser at glasuren er gyllenbrun. Avkjøl kaken helt i formen. Skjær den opp i firkanter med en skarp kniv og løft kakestykkene ut i formen med en stekespade.