Ni steg til et sunt hjerte

Estimert lesetid 2min

Har du eller noen av dine nærmeste fått beskjed av legen om å redusere kolesterol, blodsukker eller blodtrykk eller fått påvist hjerte- og karsykdom eller har risiko for å få det? La 2019 bli året du tar grep om kostholdet og hjertehelsen.

Din guide til et sunt hjerte


Mat for hjertet er en guide til deg som vil forebygge hjertesykdom. I boken får du gode råd om ernæring og over 60 oppskrifter på retter som styrker og bevarer hjertet, og du lærer hvordan du tilbereder maten på en skånsom måte.

Ni steg til et sunt hjerte


Her er noen av de mest sentrale tipsene du bør merke deg – 9 steg til et sunt hjerte:

  1. Spis tre hovedmåltider og 1–2 mellommåltider hver dag. Men viktigere enn hvor mange måltider du spiser, er hva du spiser og hvor mye totalt i løpet av en dag.
  2. Reduser mengden sukker og stivelse, spis i stedet lav-glykemisk mat.
  3. Spis protein til hvert måltid og mellommåltid.
  4. Spis levende og fargerik mat hver dag (grønnsaker, frukt, bær og fermentert mat).
  5. Spis sunt fett til hvert måltid og mellommåltid (mest fra nøtter, frø, olivenolje, avokado og fisk).
  6. Drikk nok vann og velg i tillegg sunne drikker som te (særlig grønn te), kaffe og kakao.
  7. Tilbered maten skånsomt.
  8. Planlegg godt – og ha tålmodighet med deg selv.
  9. Følg smarte tips på veien.

Dr. Fedon Lindberg er lege og spesialist i indremedisin. Han har gitt ut en rekke bok-suksesser som er utgitt i over 20 land.

Fedon Lindbergs bøker utgitt i over 20 land


Dr. Fedon A. Lindberg er lege og spesialist i indremedisin, med spesialkompetanse på stoffskifte- og hormonsykdommer, kostholdsekspert, matentusiast, foredragsholder og forfatter. Bøkene hans er utgitt i over 20 land. I 1999 startet dr. Lindberg den første tverrfaglige spesialklinikken for behandling av fedme i Norge. Siden klinikken ble etablert, har den opparbeidet en betydelig spisskompetanse innen utredning, behandling, oppfølging og sekundærforebygging av livsstilsrelaterte sykdommer. Dr. Fedon Lindberg driver klinikk i Oslo, www.fedon.no

Fedon Lindberg står bak en rekke bok-suksesser som har kommet i flere utgaver og mange opplag, som Mat for livet (2011), Naturlig slank (2012), Sunne pastaretter (2012), Smartkarbo – ikke ett fett (2012), Helt gresk (2013) og Kokeboken naturlig slank med tarm i balanse (2018).