Fedon Lindberg om «Mat for hjertet»

Familie, helse og livsstilTrening og kostholdFedon Lindberg om «Mat for hjertet»
Estimert lesetid 3min

Fedon Lindberg har denne høsten gitt ut en bok som kan bli en av dine viktigste bøker: Mat for hjertet. Her er forordet i boken som viser hvorfor dette er en bok for deg som er opptatt av å styrke hjertet ditt:

Kunnskap og inspirasjon for å få et sunt hjerte


Er du opptatt av å styrke hjertet ditt og holde deg frisk. Kanskje har du hjerte- og karsykdom i familien – som angina, hjerteinfarkt eller hjerneslag – og vil vite hvordan du selv kan forebygge. Kan hende har du fått påvist høyt kolesterol, blodtrykk eller blodsukker og må sette i gang tiltak.

Mat for hjertet er ment å bidra med praktisk kunnskap og inspirasjon til deg som har

Mat for hjerte
100 hjertevennlige retter basert på middelhavskostholdet. Kjøp «Mat for hjerte» på cappelendamm.no.slike utfordringer. Og ikke minst får du mange spennende oppskrifter som jeg håper vil glede både ganen og hjertet, og samtidig hjelpe deg med å forebygge, bli bedre eller helt frisk. «La din mat være din medisin, og din medisin være din mat», sa Hippokrates, legekunstens far, for nesten 2500 år siden. Det var riktig da, i antikkens Hellas, og det er riktig (og enda mer nødvendig) i dag.

Velsmakende og sunn mat fra hele verden


Mat for hjertet er ditt verktøy! I stedet for å advare deg mot mat du bør unngå, inviterer denne boken deg til å omfavne velsmakende og sunn mat med ingredienser fra hele verden, og ønske dem velkommen som dine beste allierte på veien mot et langt og friskt liv. Tenk ikke på begrensningene, se heller nye muligheter!

Nyere forskning understreker betydningen av å følge prinsippene bak den tradisjonsrike middelhavs-kosten, for helsen generelt og hjertet spesielt. Du vil oppleve at den skadelige typen kolesterol, samt blodsukker og blodtrykk går ned. Kostholdet beskytter, bevarer og reparerer blodårer og hjerte. Som bonus blir den generelle helsen din bedre og du får mer overskudd, energi og vitalitet.

Forebygging av livsstilssykdommer


Gjennom mer enn 30 år som legespesialist har jeg jobbet med forebygging og behandling av det vi kaller livsstilssykdommer, det vil si stoffskiftesykdommer som fedme, diabetes, hjertesykdommer og andre tilstander preget av kroniske betennelser. Jeg har gang på gang opplevd hvilke fantastiske fordeler pasientene har hatt av å velge et lav-glykemisk middelhavs-kosthold.

Alle disse fordelene vil jeg gjerne dele med deg. Heldigvis opplever vi i Norge en fornyet interesse og et økende engasjement for å gjøre gode valg for helsen. Stadig flere velger økologisk og kortreist mat, og butikkenes grønnsakdisk utvides. Bruk derfor naturens eget apotek – lett tilgjengelige råvarer i ferskvare-, frukt- og grønnsakdiskene.

Kombinert med kunnskap, oppskrifter og inspirasjon fra Mat for hjertet kan du enkelt tilberede hjertevennlige måltider som smaker godt, hver eneste dag. Vel bekomme, og lykke til!

 

Lege og spesialist i indremedisin


Dr. Fedon A. Lindberg er lege og spesialist i indremedisin, med spesialkompetanse på stoffskifte- og hormonsykdommer, kostholdsekspert, matentusiast, foredragsholder og forfatter. Bøkene hans er utgitt i over 20 land.

I 1999 startet dr. Lindberg den første tverrfaglige spesialklinikken for behandling av fedme i Norge. Siden klinikken ble etablert, har den opparbeidet en betydelig spisskompetanse innen utredning, behandling, oppfølging og sekundærforebygging av livsstilsrelaterte sykdommer. Dr. Fedon Lindberg driver klinikk i Oslo, www.fedon.no

Fedon Lindberg står bak en rekke bok-suksesser som har kommet i flere utgaver og mange opplag, som Mat for livet (2011), Naturlig slank (2012), Sunne pastaretter (2012), Smartkarbo – ikke ett fett (2012), Helt gresk (2013) og Kokeboken naturlig slank med tarm i balanse (2018).