Finn din indre hvileplass

Familie, helse og livsstilSelvutviklingFinn din indre hvileplass
Estimert lesetid 3min

Få dager etter at Nærvær-lydboken var lagt ut til salg, fikk Kristin Flood en epost: «Jeg kjøpte lydbok-utgaven av Nærvær i går på vei hjem fra Krakow. Himmel & hav! Det er det beste jeg har hørt og «lest» på svært lenge. Du både skriver og leser med et nærvær jeg sjelden har opplevd. Du inviterer meg til å åpne opp hos meg selv på en måte som «sender skammen min rett i skammekroken.» Nå er jeg halvveis i lydboken. Jeg har nettopp bestilt boken på trykk. Jeg må lese den med min stemme også…»

Kristins bok er lett og spennende å lytte til. Hun leser sitt eget manus med innlevelse – og nærvær. Stemmen er behagelig og stilen er fortellende. Innimellom faktaavsnittene, som blant annet omhandler om hjerneforskning, bevissthetsforskning og psykologi, forteller Kristin om sin egen nysgjerrige søken gjennom nesten tretti år, om menneskemøter, fordypning i stillhet og en serie hendelser som endret henne.

Kristin Flood er journalist og forfatter og har 25 års erfaring i nærværstrening og meditasjon. Hun har i en årrekke holdt kurs og foredrag om oppmerksomhet, stillhet og personlig utvikling og har skrevet flere bøker.
Kristin Flood er journalist og forfatter og har 25 års erfaring i nærværstrening og meditasjon. Hun har i en årrekke holdt kurs og foredrag om oppmerksomhet, stillhet og personlig utvikling og har skrevet flere bøker.

Kristin Flood mener at nærvær er første skritt på vei mot noe mer enn større ro og balanse. Det åpner for nærhet, empati, toleranse og tålmodighet, essensielle kvaliteter i vår urolige tid. Nærvær er en nøkkel som åpner opp for en utvidet og mer levende del av vår bevissthet, hevder hun. Ved å flytte oss til et mer nærværende ståsted i oss selv kan vi få tilgang til et lag av virkeligheten som ligger bakenfor det hverdagslige. I berøring med det, kan vi oppleve en glede i bare å være til. Hennes ønske er å oppfordre oss til å slippe tak i strevet etter å oppnå noe – og i stedet søke etter hvileplassen der et naturlig nærvær kan tre fram.

I en av anmeldelsene av boken som ble utgitt i høst, skriver journalist Eva Svendsen: «Vi har gjennom dei siste åra fått utalege bøker om mindfulness, meditasjon og åndeleg vekst. Boka til Kristin Flood, «Nærvær», er annaleis enn dei eg har lest tidlegare. Kvifor? Jau, fordi ho gjennom eit enkelt, tilgjengeleg og levande språk klarer å formidle kva som skjer når ein vert medveten om sitt eige indre landskap og gir tid til å utforske dette.»

Kapittel 1 og 2 i boken Nærvær kan du lese ved å klikke her. Under kan du lytte til kapittel 3 og 4 i lydboken, lest av Kristin Flood:

[insert-embed]

Kristin Flood har lest inn flere av sine bøker i lydbokversjoner. Sammen med komponisten Øystein Sevåg laget hun lydboken Amor Fati der hun selv leser høydepunkt fra bestselgeren Amor Fati (2002). CD-en, som er en vakker litterær-musikalsk produksjon, er produsert av Siddharta Records og er utgitt både i norsk og engelsk utgave. Det er mulig å lytte til noen spor fra engelske versjonen her.

Rom for stillhet (2005), der hun skriver om verdien av stillhet i vår støyende tid, ble også utgitt som lydbok. Den fikk god mottakelse og kan fortsatt kjøpes i nettbokhandel i nedlastbar versjon og strømmes fra Storytel. Lydklipp finnes her.