Når er det på tide å gå fra kjæresten din?

Familie, helse og livsstilNår er det på tide å gå fra kjæresten din?
Estimert lesetid 3min
Hannah og Amanda

Hannah Widell og Amanda Schulmans The Golden Year gir deg råd om hvordan du kan ta tilbake makten over livet ditt. Boken råere og friskere enn andre selvhjelpsbøker. For eksempel begynner kapittelet om kjærlighet med: «Når er det på tide å gå?»

The Golden Year er blitt et fenomen i Sverige.

Forfatterne Hannah Widell og Amanda Schulman eller Hannah & Amanda som de bare kalles, er megakjendiser i Sverige særlig p.g.a. podcasten Fredagspodden som over 300.000 kvinner lytter til hver uke. The Golden Year er ikke en alminnelig selvhjelpsbok, den er råere, frekkere og full av forfatternes egne opplevelser og erfaringer på godt, men kanskje mest på vondt. For forfatterne – og for leserne av The Golden Year – handler det om hvordan kvitte seg med det som er dårlig i livet og hvordan gjøre resten av livet så bra som mulig. Du kan lese mer om Hannah & Amanda på den norske nettsiden deres Hannaogamanda.no her, og der ligger også noen av podcastene deres.

Hannah og Amanda

HANNAH & AMANDA: Hannah Widell og Amanda Schulman er av Sveriges mest populære podcastere med sin «Fredagspodden». De har over 300.000 lyttere hver uke.

Nå er altså The Golden Year-fenomenet kommet til Norge, og boken er allerede inne på ARKs ti på topp-liste. Da forfatterne var her i forbindelse med lanseringen den 19. august, arrangerte vi en fest sammen med Elle der Hannah & Amanda bl.a. gjorde en slags live podcast-sending, se film fra festen under. Da Vanessa Rudjord introduserte Hannah & Amanda på festen var hun vill av begeistring for boken og ikke minst for kapittelet om «Kjærlighet».  Vanessa Rudjord leste opp dette avsnittet som kan være tankevekkende for noen og enhver:

«Når er det på tide å gå fordi partneren din ikke har det godt i forholdet deres?

Det er ikke bare du som kan ha det vondt i forhold; partneren din kan også ha det og da kan det også være på tide å gå. Det er ikke ålreit å ta plass i en annens liv hvis du ikke vil være i det. Hvis du svarer ja på spørsmålene nedenfor, kan du betrakte det som et faresignal. Da er det kanskje på tide å gå. Du er trolig ikke så forelsket lenger, og da er det bedre for dere begge å finne en ny.

Har du lyst til å være slem mot partneren din og trykke ham ned? Gjenkjenner du ikke deg selv og merker at du har begynt å få en ny og ond side?

Er du skadefro? Hvis han for eksempel har hatt en konflikt på jobben, kan du merke at du nesten er litt fornøyd?

Spiller dere ikke på lag lenger? Konkurrerer du med partneren din om alt og gjør alt for at han skal tape?

Har du begynt å leve ditt eget liv? Fått egne venner og interesser som du ikke inkluderer partneren din i?»