Disse lappene kan endre livet ditt!

Selv er forfatter Birgitte Lange utdannet statsviter og jobber til daglig som assisterende direktør i Utlendingsdirektoratet. Denne høsten skal hun i gang med sitt tredje år med bruk av egen metode. Men hva er egentlig Birgittes metode?

– Birgittes metode går ut på å gjøre små justeringer i eget liv i en periode på mellom tre måneder og ett år. Metoden går ut på å gi seg selv en liten oppgave hver uke etter et bestemt system. Ved å følge metoden som jeg beskriver utførlig i boken, kan store endringer skje! forteller Birgitte Lange som i høst er aktuell med En liten plan om det store som skjer når du følger planen.

Birgittes metode
I sin nye bok skriver Birgitte Lange utførlig bakgrunnen for utviklingen av metoden. Nå håper hun flere blir inspirert til å gjøre varige endringer i eget liv. (Foto: Nora Lie)

– Dette har overrasket meg mest


I to år nå har Birgitte hver uke hatt en høytidelig morgenstund. Agendaen: Å trekke en lapp fra vasen på kjøkkenbenken. På lappene har det stått alt fra små oppfordringer som å gå på konsert eller kino til å holde seg unna sosiale medier etter jobb den påfølgende uken. Å bruke Birgittes metode og å følge planen har ført til store endringer i livet til forfatteren.Du vil ha glede av boken dersom du ønsker …

• Inspirasjon til varige endringer i eget liv
• Å bli mer kjent med hva som gir deg energi (og hva som ikke gjør det)
• Å bli bedre kjent med deg selv og dine grunnleggende behov og interesser
• Å kvitte deg med vaner du ikke trenger
• Å endelig få gjort alle mulige småting du utsetter og utsetter i hverdagen din
• Et utvidet register å spille på i hverdagslivet

(Faktaboks hentet fra Birgitte Langes nye bok)


– Jeg sluttet blant annet med noe jeg har vært avhengig av i 35 år, jeg sparte masse penger og jeg ble engasjert i tematikk jeg aldri hadde vært opptatt av før. Det jeg har lært som har overrasket meg mest, er at jeg har en vilje som fungerer – hvis jeg vil bruke den! At det virkelig er mulig å endre inngrodde vaner – og hvor viktig det er å holde seg til en plan, forklarer Birgitte.

Målet: Mer glede og mer av det som betyr noe


Forrige gang hun utga bok hos Cappelen Damm var i 2011. En liten plan om det store som skjer når du følger planen skiller seg fra Rikere hverdag ved at den har en oppskrift – en metode – som Birgitte mener gir varige endringer på de områdene hver enkelt person ønsker justeringer på.

– Jeg håper leserne blir inspirert til å gjøre små, men varige justeringer i livet. Kanskje slutte med noe, begynne med noe, gjøre mer av noe, mindre av noe annet. Jeg håper de som leser boken får lyst til å få mer glede og mer av det som er viktig inn i eget liv, fastslår hun.

En bok som passer alle


Boken er ment å passe for alle som har lyst til å sortere og rydde litt i livet uten å måtte ta store og krevende grep. Og i sitt tredje år med egen metode har Birgitte lagt ambisjonsnivået like lavt som tidligere.

– Da er sjansen større for at jeg klarer å gjennomføre. Ett område jeg ønsker å fortsette med er å gi meg selv regelmessige perioder med fri fra sosiale media. Det har jeg mye igjen for, avslutter hun.

 

Ønsker du å lese flere artikler, meld deg på nyhetsbrev her!