Disse lappene kan endre livet ditt!

Familie, helse og livsstilDisse lappene kan endre livet ditt!
Estimert lesetid 4min

Selv er forfatter Birgitte Lange utdannet statsviter og jobber til daglig som assisterende direktør i Utlendingsdirektoratet. Denne høsten skal hun i gang med sitt tredje år med bruk av egen metode. Men hva er egentlig Birgittes metode?

– Birgittes metode går ut på å gjøre små justeringer i eget liv i en periode på mellom tre måneder og ett år. Metoden går ut på å gi seg selv en liten oppgave hver uke etter et bestemt system. Ved å følge metoden som jeg beskriver utførlig i boken, kan store endringer skje! forteller Birgitte Lange som i høst er aktuell med En liten plan om det store som skjer når du følger planen.

Birgittes metode
I sin nye bok skriver Birgitte Lange utførlig bakgrunnen for utviklingen av metoden. Nå håper hun flere blir inspirert til å gjøre varige endringer i eget liv. (Foto: Nora Lie)

– Dette har overrasket meg mest


I to år nå har Birgitte hver uke hatt en høytidelig morgenstund. Agendaen: Å trekke en lapp fra vasen på kjøkkenbenken. På lappene har det stått alt fra små oppfordringer som å gå på konsert eller kino til å holde seg unna sosiale medier etter jobb den påfølgende uken. Å bruke Birgittes metode og å følge planen har ført til store endringer i livet til forfatteren.Du vil ha glede av boken dersom du ønsker …

• Inspirasjon til varige endringer i eget liv
• Å bli mer kjent med hva som gir deg energi (og hva som ikke gjør det)
• Å bli bedre kjent med deg selv og dine grunnleggende behov og interesser
• Å kvitte deg med vaner du ikke trenger
• Å endelig få gjort alle mulige småting du utsetter og utsetter i hverdagen din
• Et utvidet register å spille på i hverdagslivet

(Faktaboks hentet fra Birgitte Langes nye bok)


– Jeg sluttet blant annet med noe jeg har vært avhengig av i 35 år, jeg sparte masse penger og jeg ble engasjert i tematikk jeg aldri hadde vært opptatt av før. Det jeg har lært som har overrasket meg mest, er at jeg har en vilje som fungerer – hvis jeg vil bruke den! At det virkelig er mulig å endre inngrodde vaner – og hvor viktig det er å holde seg til en plan, forklarer Birgitte.

Målet: Mer glede og mer av det som betyr noe


Forrige gang hun utga bok hos Cappelen Damm var i 2011. En liten plan om det store som skjer når du følger planen skiller seg fra Rikere hverdag ved at den har en oppskrift – en metode – som Birgitte mener gir varige endringer på de områdene hver enkelt person ønsker justeringer på.

– Jeg håper leserne blir inspirert til å gjøre små, men varige justeringer i livet. Kanskje slutte med noe, begynne med noe, gjøre mer av noe, mindre av noe annet. Jeg håper de som leser boken får lyst til å få mer glede og mer av det som er viktig inn i eget liv, fastslår hun.

En bok som passer alle


Boken er ment å passe for alle som har lyst til å sortere og rydde litt i livet uten å måtte ta store og krevende grep. Og i sitt tredje år med egen metode har Birgitte lagt ambisjonsnivået like lavt som tidligere.

– Da er sjansen større for at jeg klarer å gjennomføre. Ett område jeg ønsker å fortsette med er å gi meg selv regelmessige perioder med fri fra sosiale media. Det har jeg mye igjen for, avslutter hun.

 

Ønsker du å lese flere artikler, meld deg på nyhetsbrev her!