«Jeg skulle egentlig ikke ha overlevd»

BiografierUkategorisert«Jeg skulle egentlig ikke ha overlevd»

For bare få år siden slet Ingeborg Senneset med alvorlig anoreksi. Det var stor fare for både hjertestans og nyresvikt. «Anorektisk» er en ærlig og nådeløs skildring fra anoreksiens innside.

Estimert lesetid 2min

Senneset påpeker at boken ikke bare handler om, eller er relevant for de som har, eller har pårørende med anoreksi,

– Den handler om symptomer og hvordan vi håndterer en sykdom. Det kan for eksempel også være overvekt, narkotikamisbruk, alkoholisme, selvskading eller arbeidsnarkomani. Jeg håper denne boken kan lage et slags språk og bidra til at vi snakker om hva som gjør at vi skader oss, på forskjellige måter, sier Senneset.

Senneset selv er en forfatter med den unike kombinasjonen av roller å ha vært både pasient, journalist og sykepleier.

– Ingen sykdommer eller symptomer er mindre verdig hjelp enn andre, understreker Senneset.

Anorektisk er nå ute i pocket – kjøp den på cappelendamm.no



Anorektisk
«En nådeløs, ubehagelig og spennende beretning. Ingeborg Senneset skriver så vi vil lese. Og forhåpentlig kan vi lære av det», skriver medier24.no.
Anorektisk
«Ingeborg Sennesets mørke hyl fra helvete er tross all smerte og angst blitt en dokumentar som fungerer som et lys for alle oss andre. […] Alle pårørende, alle behandlere, alle som noensinne har lurt på hvordan det er å være syk, som har et fnugg av empatisk vilje i seg, bør lese denne boka, for å skjønne mer av psykisk sykdom», skriver Aftenposten om <em>Anorektisk</em>.