Roskildefestivalen 19 – en bildekavalkade

Dokumentar og samfunnMusikkRoskildefestivalen 19 – en bildekavalkade

Den 49. Roskildefestivalen er over. Det ble en strålende fest, og som vanlig med musikalske opp- og nedturer. Her er noen høydepunkter.

Estimert lesetid 3min
Hovedscenen på Roskildefestivalen om natten
FESTEN ER OVER. Roskildefestivalen er over for denne gang. Men de over 130 000 som var der, har med seg masse gode minner.

Når 130 000 mennesker samles til festival, så er inntrykkene og minnene svært forskjellige. Her er noen av mine øyeblikk på denne 49. utgaven av Roskildefestivalen og min 38.

Vokalisten i Bring me the horizon
MUSIKALSK HØYDEPUNKT: Vokalisten i Bring me the horizon var et fyrverkeri, men også han trengte et pust i bakken. Håper at det er sminke og ikke tatovering rundt øynene.
Bring me The Horizon med gjestevokalist
ONE HIT WONDER. Bring me the horizon hentet opp en mann fra publikum til å synge med på en sang. Hvis han var en ekte fans, var han utrolig – om enn ikke i outfiten.
Aurora
EN MINNEVERDIG STEMME. Aurora leverte en flott konsert. Stemmen hennes er fantastisk, bare ikke når hun snakker mellom låtene.
Travis Scott
AUTOTUNE. Travis Scott viste at man kommer langt med et godt show og autotune. Han var den mest streamede artisten på Spotify av de som spilte på Roskildefestivalen.
Grafitti-kunst
MANGE KUNSTUTTRYKK. Roskildefestivalen er langt mer enn musikk. Det er masse kunstuttrykk, og et område var for et kollektivt grafitti-verk.
Rosalia på scenen.
SPANSK FYRVERKERI. På festivalen finner man alltid flere nye favoritter. Spanske Rosalía spilte herlig flamenco-inspirert pop og var ett av de musikalske høydepunktene.
Wu-Tang på hovedscenen
DE HØYESTE HOPPENE. Rap-gruppen Wu-Tang-Clan var et hyggelig bekjentskap. Men de var kanskje mest opptatt av hopp, show og at ingen, ingen måtte glemme hva de het. De gjentok band-navnet minimum 200 ganger – jeg tuller ikke.
Cardi B på Roskildefestivalen
MEST ROMPE. Cardi B var mer opptatt av å vise fram rompa enn å spille musikken sin på Roskildfestivalen. Og nei Dagbladet, det er ikke greit å be om mer rompe her.
Bob Dylaen på Roskilde.
KUN FOR FANSEN. Bob Dylan kan fortsatt ikke synge, men den gamle fansen var kanskje fornøyd på Roskildefestivalen med en Bob som rautet så selv Ole Paus ville vært misunnelig.
Skepta på Roskildefestivalen
KONGEN AV GRIME. Skepta kalles kongen av grime, og viste at det går an å lage relevant musikk som når ut til de store massene.
Janelle Monae
EN DAME MED KRED. Janelle Monae er noe helt for seg selv. Hun synger, danser og holder et fantastisk show, men også med substans og hjerne.
Janelle Monae tok med seg rørte fans opp på scenen for å danse, og gamle menn som menn ble like rørt som denne herlige fansen.
RØRT FANS OG PUBLIKUM. Janelle Monae fikk opp noen utvalgte fans til å danse med seg. Det ble for mye for noen av dem – og for noen av oss eldre blant publikum.
Lizzo på scenen.
FUCK DE SLANKE. Lizzo holdt et forrykende show – som en slags kvinnelig utgave av Prince. Apropos Cardi B og kroppspress: Lizzo viste det meste av seg selv og sa at: hvis du liker meg, må det være lett å elske deg selv og fuck de slanke. Stort!
En vimpel med en Alien-dukke
VIMPLENES FESTIVAL. Roskildefestivalen er kjent for mange vimpler. En gjenganger som alltid vekker oppsikt er denne «Alien takes cow».
Cyprell Hill på scenen
TØFF AVSLUTNING. Familiens yngste ville selvsagt på den aller siste rap-konserten kl 0200 natt til søndag. Jeg hang i tauene, men tøff konsert med Cypress Hill.