Forfatterkveld (sic) i Brøstadbotn

Dokumentar og samfunnForfatterkveld (sic) i Brøstadbotn
Estimert lesetid 2min
Ellisiv Lindkvist

I mangel på et bedre navn kalte jeg arrangementet «Forfatterkveld» da jeg la det ut på Facebook. Selv om altså arrangementet starter kl 14.00 og det sikkert finns flere bedre alternativer enn å kalle det «kveld». (Det starter ikke kl 12.00 selv om det av en eller annen grunn står i papirprogrammet.)

Men «kveld» det ble og det er vel nesten mørkt allerede da. Mørketida nærmer seg. Og nå heter det kveld også her. Og der står det:

Forfatterkveld med Ellisiv Lindkvist

Ellisiv Lindkvist er forfatter, dramatiker, skribent og radiokåsør. Hun markerte seg sterkt som debutant med kortprosasamlingen Alt jeg skriver er sant (2007). Hun er født og oppvokst i Brøstadbotn, bor nå i Oslo. Nå kommer hun tilbake til Brøstadbotn med den ferske romanen Tørst.
 
Tørst er en bred og ambisiøs roman om en ny generasjon kvinneskjebner. Boka har blitt godt mottatt og har fått flere gode lesninger. Den handler om de to barndomsvenninnene Kristin Askeland og Verena Hay som vokser opp på Knønes, et lite sted i Nord-Norge, der de med tenåringens entusiasme lengter vekk – og over i de voksnes rekker.


Tørst viser ikke bare frem nyansene i kjærligheten og kompleksiteten i valgene vi tar. Den vil noe mer. Romanen retter også søkelyset mot samfunnsstrukturer som former oss: De åpenbare og de mer mørklagte.Det skriver Maya Troberg Djuve i sin anmeldelse i Dagbladet.

Ellisiv vil fortelle om boka og lese høyt fra den. Programmet vil rammes inn av musikk ved pianist Jan Fredrik Heyerdahl. Han er utdannet fra Norges musikkhøgskole, har jobbet i mange år som frilanspianist og er ansatt i Kulturavdelingen i NRK.

Jeg var på radioen på NRK Troms og snakket om arrangementet og romanen i dag (torsdag 10. nov).

Arrangementet er en del av Arvid Hanssen-festivalen 2011.