5 bøker om skog og mark for de minste

BarnebøkerFaktabøker for barn5 bøker om skog og mark for de minste

Høsten er snart her og det er perfekt tid for skogsturer med de små! Her er fem bøker om skog og mark som passer for de aller minste.

Estimert lesetid 4min

Høsten er snart her og det er perfekt tid for skogsturer med de små. Fyll sekken med termos, nistemat og ta turen ut! Det kan også være gøy å ha med en bok i sekken, enten til en liten lesestund når man har pause, eller som et oppslagsverk mens man går tur. Det er så mye å lete etter i skogen om høsten! Både spiselige planter, sopp, og småkryp. Her viser vi  fem bøker om skog og mark som passer for de aller minste, og som gjerne kan få bli med på neste skogstur:

Hjelp Mummifamilien i all forvirringen som oppstår på skogsturen!

Mummitrollet på skogstur
Hvis man ikke kommer seg ut på tur selv, kan man bli med Mummitrollet på skogstur! Men for Mummifamilien og vennene deres blir det mye surr når de skal på tur i skogen. Underveis i lesingen kan barnet delta i historien ved å finne og legge merke til detaljer i bildene og svare på spørsmål. I tillegg har Lille My gjemt seg på hvert oppslag eller funnet på noe annet spesielt. Hvis det skulle bli litt vanskelig, står svar på alle oppgavene bakerst i boken. Dette er en morsom og engasjerende bok for en regntung ettermiddag!

Les mer om Mummitrollet her.

 

Putte i Blåbærskogen
Putte i Blåbærskogen kommer nå i miniatyrformat. Hva med å lese den neste gang du skal på blåbærtur?

Putte i Blåbærskogen


Hva lurer egentlig under bladene i skogen? Med Elsa Beskows klassikere kan man drømme seg vekk i forskjellige fantasiverdener på skogbunnen. I Putte i Blåbærskogen drar Putte ut i skogen for å plukke bær til mors fødselsdag. Men han finner ikke et eneste bær. Så møter han selveste Blåbærfar som ber ham være med inn i blåbærskogen hans.

Smånissene
Følg smånissenes liv i skogen gjennom alle de fire årstidene.

Smånissene


I Smånissene forteller Elsa Beskow med rim og rytme om nissebarna som bor langt inne i skogen sammen med Nissefar og Nissemor. Vi følger dem gjennom de fire årstidene, fra kjelketurer om vinteren til bær- og soppsanking om høsten. To nydelig klassikere fra 1901 som fortsatt er like fine å lese for de minste.

Visste du at sneglen puster gjennom et hull på kroppen, og at øynene sitter på toppen av de to lange følehornene?

Småkryp for småfolk


Når man går tur i skogen kan man begynne å lure på så mangt. Hvor mange bein har egentlig et tusenbein? Og er det sant at biller bor i bæsj? I Småkryp for småfolk får man svar på dette og mye mer! Barna kan se og lese om småkryp i norsk natur, som snegle, mygg, marihøne, maur og edderkopp. En flott og helt fersk bruks- og undringsbok for småfolk i alderen 2–6 år!

Lær om ville vekster av tante Augusta.

Tante Augustas ville spiskammer


Den eksentriske tante Augusta tar gjerne med barn ut i skogen på leting etter blåklokker og geitrams. Og det samme kan du gjøre med denne praktfulle boken for hånden! Edle Catharina Norman og Vigdis Hjorth har slått seg sammen og skrevet en barnebok om naturens spiskammer. I Tante Augustas ville spiskammer kan du lese om de 25 spiselige vekstene tante Augusta setter høyest, og hvordan du kan lage deilige retter av dem. Boken er full av nydelige illustrasjoner Jens A. Larsen Aas, og gir en god oversikt over naturens spiselige vekster. Barnebokkritikk mener den er «… fin å lese sammen og (…) egner seg godt til å teste ut i flokk, både i naturen, på kjøkkenet og rundt matbordet».

Les mer om spiselige vekster i naturen på Forlagsliv.

Les mer om Lek og lær-bøker for barn.