De beste bøkene til de minste (1-3 år)

BarnebøkerDe beste bøkene til de minste (1-3 år)

Små barn fortjener også kvalitet i bokhylla. Vi har funnet fram både nye skatter og gamle klassikere, og samlet noen av de aller beste barnebøkene til de yngste.

Estimert lesetid 4min
Se på bilder, les, føl på pels i bok om vinterdyr, eller syng en sang. Barn kan ha stor glede av bøker, også når de er små. (Foto: Åsmund Holien Mo.)

Det er aldri for tidlig å begynne og lese for barn. Synging og høylesning er dessuten med på å styrke de små barnas språkutvikling. Men hvilke barnebøker skal barnebiblioteket fylles med?

Vi har samlet ni kvalitetsbøker for de minste, med en god blanding av kjente klassikere og det beste av nye bøker. Fra gode minner fra Astrid Lindgrens verden og Mummidalen, til hysterisk morsomme eventyr med Bukkene Bruse. Uansett er du garantert fine og morsomme lesestunder med barna, med nydelige illustrasjoner til.

Gubben og katten bygger bil

Det er litt av et prosjekt som foregår i denne boka, for Pettersen bygger nemlig en olabil til Findus. Findus veldig utålmodig, han er så spent på at bilen skal bli ferdig! Og du kan hjelpe dem. Det kan dere gjøre ved å dra av Pettersen dyna, kikke inn i skuffer og skap, snurre på hjul og se Findus kjøre med den ferdige olabilen. En morsom og robust pappbok med mye gøy!

Minsten leter etter smukken

Omslag Minsten leter etter smokken

Bøkene om Minsten er populære småbarnsbøker med overraskelser og morsomme påfunn. Her er illustrasjonene fargerike og morsomme, – til fryd for smårollingene. Historiene er gjenkjennbare og situasjonene dramatiske, så alt ligger til rette for at foreldre og barn kan peke og snakke om det de leser sammen. De nydelige illustrasjonene er laget av Mervi Lindman.

Gubben og katten for de små

I den populære serien om Gubben og Katten av Sven Nordqvist finnes også bøker for de minste. I Se hva jeg kan! sa Findus blir Pettersen utfordrer at Findus. For klarer han vanskelige ting som å stå på hodet eller klatre i trær? Pettersen prøver så godt han klarer, men det hele blir veldig komisk. Til slutt gjør han det han kan aller best…

Natti natt, Babblarna

Nå er Natti natt, Babblarna ute på norsk; en fin bok å starte med for å bli kjent med Babblarna. Teksten i boken er basert på Babblarnas vuggesang, og kan synges om man ønsker. En fin bok om å ikke tegne, leke eller tulle mere, men legge seg til å hvile og sove helt selv.

Hurra for Tassen!

Den gode og populære Tassen fenger stadig nye generasjoner av småbarn. Og i år har han bursdag. Da får vi bli med han på skattejakt. Boken er full av flotte illustrasjoner, og det er klaffer på hver side hvor man kan kikke etter spennende overraskelser.

Dyr i snøen

Dette er en bok i en serie skjønne bøker til de aller minste. Her kan man lære om hva isbjørnungen sier, eller hva andre dyr i snøen sier. Det er bare å klappe på pelsen det, så hører dere ekte dyrelyder. Klapp på pelsen og hør dyrelydene er lek og lær-bøker for alle små barn som er fascinert av dyrenes rike. Det finnes også flere bøker i serien, de handler om dyr i skogen, gårdsdyr, kjæledyr og husdyr. Og så den søteste av de alle, nemlig den om dyreunger.

Bli venn med Karsten og Petra 

Serien om Karsten og Petra har over årene holdt seg svært populære, og stadig nye lesere lærer seg å kjenne de to vennene fra Duestien barnehage. Det finnes også en bøker i serien for de aller minste. I denne får de bli kjent med Karsten, Petra, Løveungen, Frøken Kanin og alle andre som er i Karsten og Petras univers.

Rim og regler med fantastiske bilder til

Det er virkelig aldri for tidlig å begynne å lese for barn, selv om det kan være litt vanskelig å holde fokus for noen av de minste. Da hjelper det at teksten rimer og at bildene er fargerike!

Babysang er en samling med kjente og kjære rim, regler, sanger og dikt som dere kan slå opp i fra tid til annen og ha stor glede av sammen.