Syv gode aktivitetsbøker for barn til vinterferien

Barn 6-8 årUkategorisertSyv gode aktivitetsbøker for barn til vinterferien

Vinterferien er en fin anledning til å gjøre ting man ikke gjør til daglig. Her er tips til gode bøker som innbyr til lek og læring for barna – og for hele familien.

Estimert lesetid 2min

Ingen grunn til å kjede seg

Legg vekk nettbrettet og skru av tv-en! Det finnes nemlig en spennende verden der ute full av mennesker, dyr, mat, spill og moro! Boken 100 ting å gjøre når du kjeder deg inneholder aktiviteter og prosjekter som ikke krever mye planlegging eller kostbart materiale. Aktivitetene kan gjøres ute og inne, av barn alene eller hele familien sammen. Kjernemålgruppen er aldersgruppen 7-10 år.

Quiz om all verdens dyr

Åshild Skadberg, kjent fra dyrespalten i Aftenposten juniors, har utgitt flere bøker om dyr. Nå foreligger boken Quiz om all verdens dyr, en ekte Leseløve, med spørsmål fra avisens dyrespalte. Dette er en spørrebok som egner seg godt for hele familien, selv om hovedmålgruppen er 7-11-åringer. Boken inneholder bilder og quizer som vil glede alle som er tørste på kunnskap om dyr, krydret med morsomme spørsmål og overraskende fakta.

Barnas beste quiz

Barnas beste quiz er egnet både for lag og for enkeltdeltakere. Det er alltid fint å samle hele familien til quizkveld, enten man er hjemme eller på hytta. I denne boken finner du et bredt spekter av kategorier, fra historie til sport til litteratur og naturvitenskap. NB! Den som velger å lese boken i hemmelighet og «pugger» innholdet på forhånd, kan bli en irriterende smarting som alltid vet best, selv om det er litt juks!

Leksikon om viktige dyr

Mitt leksikon om veldig viktige dyr

Barn elsker dyr og er ofte vitebegjærlige. Mitt leksikon om veldig viktige dyr er en perfekt bok for små dyrevenner, gjennomillustrert og proppfull av fakta. Her informasjon om hele klodens utrolige dyreliv – om hvordan dyrene bor, hva de spiser og mye, mye mer. Boken er tilrettelagt for barn mellom 5 og 9 år, og kan leses av barnet alene eller sammen med voksne.