Edward Rubikons mysterier – Hvordan serien ble til

Barn 6-8 årUkategorisertEdward Rubikons mysterier – Hvordan serien ble til
Estimert lesetid 2min

Vi heter Aleksander Kirkwood Brown og Andreas Iversen og sammen har vi laget bokserien Edward Rubikons mysterier. Dette er en spennende og humoristisk grøsserserie for barn, om kompisene Edward og Kasper som løser overnaturlige mysterier.

Edward-og-Kasper-
Edward Rubikons mysterier: Mørkets bok av Aleksander Kirkwood Brown og Andreas Iversen. Ikke alt er som det skal i Grimsrud. Noen mystiske biller svever inn i gymsalen og snart dukker det opp skrekkelige monstre og skaper kaos. Edward og Kasper kommer over en gammel bok med mørke krefter. Noen ønsker å åpne en dør for å slippe monstre over i vår verden … Det er nå opp til Edward og Kasper å forhindre Grimsruds, og kanskje verdens, undergang.

De første skissene av Edward og Kasper

Edward Rubikons Mysterier: Mørkets bok av Aleksander Kirkwood Brown og Andreas Iversen


Edward Rubikon oppsto da vi møttes på Tegnekveld, et ukentlig møtested for serietegnere. Serieskaper Tore Strand Olsen arrangerte et samarbeidsprosjekt, Alexander fikk i oppgave å skrive manus. Resultatet ble en 9-siders historie om en blek monsterjeger ved navn Edward Rubikon. De andre deltakerne på kurset lagde så skisser av karakterene og tegnet hver sin side av manus. Blant disse andre deltakerne var altså Andreas.

Her er noen av de første skissene av Edward og Kasper som Andreas laget. Som dere ser så de ganske annerledes ut i starten. Siden den tid har blant annet Edward skiftet hårfarge, og Kasper har slanket seg en del.

"Edward Rubikons Mysterier: Mørkets bok" av Aleksander Kirkwood Brown og Andreas Iversen
Nye ideer til Edward Rubikon-universet


Vi likte å samarbeide, og lagde flere korte tegneserier om Edward Rubikon, som var på trykk i tegneseriebladet Bobla nr. 144, 145, 146 og 148.
Disse historiene kan også leses på nettserier.no.

Les den første historien om Edward Rubikon

Flere Edward Rubikon-striper

LES OGSÅ: Hei! Jeg heter Edward Rubikon og jeg liker å løse mysterier.

Se Edward Rubikon-traileren:

Andreas tegner baksidetegningen på Edward Rubikons mysterier: Mørkets bok:

"Edward Rubikons Mysterier: Kong Grimms hevn" av Aleksander Kirkwood Brown og Andreas Iversen
"Edward Rubikons Mysterier: Mørkets bok" av Aleksander Kirkwood Brown og Andreas Iversen


Vi er stadig på utkikk etter nye ideer til Edward Rubikon-universet, og har blant annet overnattet i et gammelt hus hvor en gal øksemorder pleide å bo, og vært på spøkelsesjakt i et nedlagt mentalsykehus.

De to første bøkene om Edward Rubikon er ute nå. Vi håper folk synes de er like morsomme å lese som det vi syntes de var å lage!

— Aleksander og Andreas
 

 

BLA I MØRKETS BOK: