De beste barnebøkene for barn (6-9 år)

BarnebøkerBarn 6-8 årDe beste barnebøkene for barn (6-9 år)

Vi har plukket ut våre beste tips til lettleste barnebøker for små bokslukere i alderen 6-9 år. Her er det duket for mange, gode lesestunder i høstmørket!

Estimert lesetid 6min
To jenter i hengekøye
Hvorfor ikke ta lesestunden utendørs i høst? (Foto: Janko Ferlic/Unsplash)

Her er det humor og hjertevarme med Turbotvillingene, spenning og driv i den nye bokserien Rekordskolen og hverdagsdramatikk og høy gjenkjennelsesfaktor i serien om Klassen min. I bøkene om Kjersti møter vi et moderne Bakkebygrenda, og de eventyrlige musene Musse og Helium tar oss med tilbake til Dyreriket. Er poden mer faktaorientert, er Helter fra dyreriket en nydelig sakprosabok for barn.

Det er med andre ord duket for mange, gode lesestunder i høstmørket!

Turbotvillingene og den store kanonballkampen

Robert Stoltenberg debuterer som barnebokforfatter med sin tvillingbror Harald, og med seg på laget har de superillustratør Leonard Furuberg.

Tvillingene Robert og Harald må flytte fra storbyen til bondelandet, fordi moren deres trenger mer plass til tankene sine. Allerede første skoledag viser det seg at alle i bygda er opphengt i én ting: KANONBALL. Skolens bølle og kretsmester i kanonball, Sølvi, utfordrer tvillingene til å danne et eget kanonball-lag og melde seg på den store kanonballturneringen som avholdes hvert år.

Men hvem skal egentlig være på laget deres? Hva skjedde med den nye gutten i klassen som ble sporløst borte etter forrige turnering? Og hvordan i alle dager spiller man egentlig kanonball?

Turbotvillingene og den store kanonballkampen er en morsom og hjertevarm historie om å være en god bror, en god venn og et godt menneske.

Musse og Helium 5: Den siste kampen

Bøkene om alle barns favorittmus har ligget på toppen av bestselgerlistene siden første bok kom ut i 2021, og solgt i over 50 000 eksemplarer!

I den femte boka om Musse og Helium har de to musene havnet i duejegernes klør, men de gir ikke opp for det! Gullosten finnes fortsatt der ute. Men hvem finner den først, de gode eller de onde? Musse og Helium står overfor sin største kamp noensinne.

Bøkene om Musse og Helium er moderne eventyr som engasjerer hele familien. Perfekt som høytlesning på sengekanten, eller for barn som har begynt å lese selv.

Rekordskolen 1: Veien dit

Rekordskolen er en ny, spennende og lettlest serie om rekorder, vennskap og eventyr, prydet med manga-inspirerte illustrasjoner. Bøkene passer perfekt for bokslukere i alderen 6 til 9 år.

Vi møter de tre 9-åringene Silje, Rurik og Kostas, som ikke føler at de passer inn noe sted. Men det er før de begynner på Rekordskolen! I Rekordskolen 1: Veien dit blir vi kjent med de tre vennene, og Rekordskolen, hvor alle lærerne har ulike rekorder og skolens rektor er verdens lengste mann. Et rart sted der man enten bor i trehytter, tårn eller sirkustelt. I begynnelsen virker alt bare spennende, men det er noe som skurrer. Hva er det med tvillingene Sanji og Manja, eller de strenge reglene – blir man virkelig kastet ut av skolen om man kommer for sent. Klokka tikker …

Rekordskolen 2: Klokka tikker!

Silje, Rurik og Kostas er tilbake i den andre boka i serien om Rekordskolen.

De tre vennene stortrives på Rekordskolen. Men en dag forsvinner Siljes favorittlærer Belle. Alle elever og lærere blir bedt om å hjelpe til med å finne henne før det er for sent. Og det haster, for Belle må ta sin livsviktige medisin før det har gått tre dager. Jakten på Belle fører Silje, Kostas og Rurik rundt på øya der skolen ligger, og de oppdager nye og farlige steder de ikke har sett før, møter rekorddyr som har stukket av fra skolen og løser gåter i forsøket på å finne Belle. Men hun er som forsvunnet fra jordens overflate.

Kjersti – sola og kjærligheten

I Helena Hedlunds serie om Kjersti møter vi et slags moderne Bakkebygrenda, skildret med en stor dose humor. Dette er hverdagsspenning, lek og følelser som kjennes i hele kroppen. Perfekt for høytlesning!

I den femte boka om Kjersti har hun nesten ikke tid til å være på skolen, hun vil bare hjem og kose med den nye lillesøsteren sin, Miranda. Dessuten prøver Gunnar og Kjersti å komme med i Guinness rekordbok og det tar tid å slå rekorder. Likevel synes mammaen til Kjersti at hun burde ha en fritidsaktivitet, men Kjersti er uenig. På skolen vil læreren at hun skal ta mere plass og rekke opp hånden oftere, men det er ikke så lett når det er så mye bråk i klasserommet. Og når Kjersti faktisk forsøker, blir alt feil og hun får skylden for alt.

En dag får hun nok. Et sted der inne finnes en Kjersti som sier ifra!

Klassen min – lettlest suksesserie om klasse 1b

Klassen min er en gjennomillustrert bokserie om og for barn som akkurat har begynt på skolen, og byr på høy gjenkjennelsesfaktor, humor, spenning og bittelitt romantikk.

I En egen hest forteller Alice at hun har begynt å ri. Det vil Siri også, men foreldrene hennes sier at det er for dyrt. Det er så urettferdig! På aktivitetsskolen får læreren en idé. Hun viser dem hvordan de kan lage en egen hest. En kjepphest! Så gøy! Alle vil være med, og hestene blir kjempefine. Til og med Alice blir misunnelig. Og det beste av alt er at alle kan ri sammen.

Suksesserien om vennene i klasse 1b er lettleste bøker som passer for både gutter og jenter fra 6 til 8 år. En egen hest er den 25. boka i serien.

Blir det bursdagsfest? 

Frank er ikke helt som han pleier å være. Frank er lei seg. I friminuttet faller han og slår seg. Han får sår på begge knærne og begynner å gråte. Han gråter og gråter. Så forteller Frank at foreldrene hans skal skille seg. Om noen dager har han bursdag, og han vet ikke engang om det blir noen feiring!

Heldigvis kommer pappaen til Frank på en løsning. Og det beste av alt er at alle vennene i klasse 1b kommer!

Blir det bursdagsfest? er den 23. boka i serien om Klassen min.

Helter fra dyreriket

Dyreentusiast Line Renslebråten har samlet et knippe dramatiske og helt sanne historier om dyr som både har inspirert og hjulpet mennesker på ulike måter.

Helter fra dyreriket er en vakker, informativ, lettlest og gjennomillustrert sakprosabok om dyr som har hjulpet menneskene med de utroligste ting – alt fra romfart til livredning og krig.
Dyr er en viktig del av naturen og økosystemet som holder planeten vår i gang, men dyrene har også spilt en uvurderlig rolle i utviklingen vår fra huleboere til moderne mennesker.

Disse heltedyrene har til nå vært anonyme, og det er sjelden vi får høre historien om dem. Det får du her!