Lucinda Riley debuterer som barnebokforfatter

BarnebøkerBarn 4-6 årLucinda Riley debuterer som barnebokforfatter

Bestselgerforfatter Lucinda Riley har skrevet barnebok sammen med sønnen sin. Her avslører hun hvordan de kom på ideen til boka, som heter «En venn i mørket».

Estimert lesetid 2min
Lucinda Riley og Harry Whittaker
Lucinda har alltid utstyrt barna sine med skytsengler når de har hatt behov for støtte. Nå har Lucinda bestemt seg for å dele den hjelpende engelen Angelina med alle barnelesere som trenger det. (Foto: Privat)

De fleste kjenner Lucinda som dronningen av underholdningsbøker. Hun har allerede solgt nesten 1,5 millioner eksemplarer av bøkene sine – bare her i Norge. Nå debuterer hun som barnebokforfatter med boka En venn i mørket, sammen med sin egen sønn. Med seg på laget har de fått illustratøren Marie Voigt. Målgruppa for boka er barn mellom fire og seks år.

En ensom gutt i hovedrollen

I boken En venn i mørket møter vi lille Tim. Han og familien har akkurat flyttet, og alt er så uvant! På natten våkner Tim av en skummel lyd, og han kjenner at han bare vil hjem til byen. Heldigvis finnes det en drømmeengel som hører han, og Angelina vet nøyaktig hvordan hun kan hjelpe.

En venn i mørket er den første boken i en serie på foreløpig fire bøker. Den neste kommer allerede til vinteren, og skal hete Den forsvunne søsteren.

Sender skytsengel

Selv sier Lucinda Riley at hun fikk ideen mens familien spiste lunsj sammen. For når et av barna hennes har hatt bekymringer eller store dager foran seg, har hun sendt dem en skytsengel. Det har hun gjort siden de var små.

– Jeg sa at jeg ville dele denne engelen med flere barn, og at det hadde vært en god idé til en barnebok.

Og da sønnen Harry tilbød seg å skrive selve historien, ble ideen til virkelighet. Nå er altså første bok i serien klar og på vei ut til norske bokhandlere.

Skriver på fortsettelsen av «De syv søstre»

Når Lucinda ikke skriver barnebøker er hun fullt opptatt med å skrive romaner for voksne.

Det er særlig serien De syv søstre som har vært noe av årsaken til den formidable suksessen hun har hatt i Norge. Til vinteren kommer endelig oppfølgeren til Solsøsteren. Den har fått tittelen Den forsvunne søsteren, og som er syvende bok i serien.