Bukkene Bruse begynner på skolen

BarnebøkerBarn 2-4 årBukkene Bruse begynner på skolen

Bjørn Rørvik og Gry Moursund har hatt stor suksess med bøkene om de tre Bukkene Bruse. «Bukkene Bruse begynner på skolen» er bok nr 3, og vi kan bare ane hvem som er rektor på den aktuelle læreanstalten…

Estimert lesetid 2min

Bukkene Bruse begynner på skolen preget av «talentfull frekkhet»

«Med denne tredje boken om Bukkene Bruse viser Rørvik og Moursund igjen talentfull frekkhet», skrev Aftenpostens Morten Olsen Haugen i sin anmeldelse av Bukkene Bruse begynner på skolen da den kom ut i 2017. For hvert år kommer det nye skolestartere til, så boka er like aktuell hver høst!

Vellykket samarbeid

Det vellykkede samarbeidet mellom forfatter Rørvik og illustratør Moursund, ble etablert etter en workshop. Sammen har de lekt med Asbjørnsen og Moes klassiske eventyr på en original, grenseløs og ustyrtelig morsom måte. I den første boken, Bukkene Bruse på Badeland (2009), velger bukkene innendørs basseng og huiende sklier fremfor et fetende og bedagelig seterliv. I oppfølgeren, Bukkene Bruse vender tilbake (2014), opplever de tre, på vei til seters, at Trollet har havnet på aldershjem. Og de vennlige bukkene bestemmer seg for å besøke sin gamle uvenn…

Mest solgte barnebok i Sverige

Begge de nevnte bøkene er mottatt med begeistring av kritikerne, og er solgt til flere land. Bukkene Bruse på Badeland er også prisbelønt, blant annet med Kulturdepartementets bildebokpris og Årets vakreste. Da denne boken kom ut i Sverige i 2012, ble den årets mest solgte barnebok og i tillegg til å bli kåret som Årets beste i sin sjanger. Bukkene Bruse på Badeland er også dramatisert. Forestillingen har blitt spilt for fulle hus over hele landet. Alle de tre utgivelsene foreligger også som lydbok.

  
Energisk eksplosjon

Adresseavisen kalte Bukkene Bruse på Badeland for en «energisk eksplosjon». Mens ”… beste barneboka jeg har lest på lenge. Den har alt: En stor porsjon humor, høy gjenkjennelsesfaktor, fantastiske illustrasjoner, tidsriktig og godt tilpasset tekst (…) anbefales til foreldre som leser for sine søte små, men også for større barn (…) Og (…) voksne (…) Helt herlig!”

Bukkene Bruse vender tilbake ble også møtt med ovasjoner. NRK-P2s Anne Cathrine Straume kalte den blant annet en «genial bildebok full av påfunn»


Hør Bjørn Rørvik og Gry Moursund i samtale med redaktør Pia Larsen:

Les mer om Bukkene Bruse-bøkene her.