Barnas Beste-serien er nydelige gavebøker til dåpen

BarnebøkerBarn 0-2 årBarnas Beste-serien er nydelige gavebøker til dåpen

På jakt etter dåpsgave? De vakre gavebøkene i Barnas Beste-serien er fylt til randen med litterære skatter fra barnelitteraturens verden.

Estimert lesetid 4min
Barnas beste-bok på blå bakgrunn
I siste tilskudd i serien Barnas Beste møter du alle karakterene fra Mummidalen, i Tove Janssons originale strek. (Foto: Maria Myrvoll)

Det er ikke alltid så lett å vite hva man skal gi bort i dåpsgave. Kanskje vil man gi bort bare penger i gave, men synes det er kjedelig å legge en konvolutt på gavebordet?

Hva med å kombinere gaven med en vakker bok? Barnas Beste-serien består av vakre bøker med velkjente skatter fra barnelitteraturen. Å gi tilgang til disse er en dåpsgave som kan glede over mange år.

I bøkene får barna bli kjent med klassiske skikkelser som Emil i Lønneberget, Pikene med svovelstikkene og Mummitrollet i Mummidalen. Mange av de klassiske eventyrene er dessuten samlet i egne bøker med fargerike og vakre illustrasjoner til. Med andre ord, en super dåpsgave!

Barnas beste-bøkene

Året rundt 

Barnas Beste: Året rundt er en bok som passer godt til både høytlesning og sang. Den er full av gode fortellinger, sanger og dikt som passer til alle sesonger om årets gang. Fra Elsa Beskows Årets saga til en sommerlig fortelling om Emil i Lønneberget. Dessuten får dere vintereventyr med barna i Josefine Olsens barnehage, vårens første sykkeltur med Karsten og Petra og en flott telttur i høstvær med ville Wilma. Det er mye mer å glede seg over i denne boka som er en sikker vinner som dåpsgave.

Barnas Beste: Mummidalen 

Barnas Beste: Mummidalen er virkelig et skattkammer for de som er glade i Tove Janssons univers! Her er et rikt utvalg av fine fortellinger, bilder og striper fra Mummidalen. Her er alle de kjente og kjære karakterene med: mummitrollet, mummimamma og mummipappa, Snorkfrøken, Snusmumrikken, Filifjonka og lille My.

Barnas Beste: Godnattboken 

Her er i hvert fall en dåpsgave som de voksne etter hvert vil sette pris på! For er det noe koseligere enn å lese sammen mot slutten av dagen? Det er mange fine fortellinger i Barnas Beste: Godnattboken som passer spesielt godt ved sengekanten. For som alle foreldre vet er det er ikke alltid like gøy for de små å legge seg. En lesestund med mamma eller pappa er en koselig og god avslutning på dagen, og kanskje det som skal til for å finne natteroen.

Barnas Beste: Astrid Lindgren

I Barnas Beste: Astrid Lindgren – Favorittfortellinger får dere mange gode klassiske historier. Her dukker både Pippi, Marikken, Pelle og Karlson på Taket opp. Og Emil er selvsagt med! Dette er rett og slett en nydelig bok med et utvalg av Astrid Lindgrens bildebøker. Det er mange klassiske illustrasjoner å kikke på underveis tegnet av blant andre Ilon Wikland, Ingrid Vang Nyman og Marit Törnqvist.

Barnas Beste: H.C. Andersen – Eventyr

Barnas Beste: H.C. Andersen består av klassiske eventyr som er vakkert illustrert av Asbjørn Tønnesen. Her kan dere lese om Keiserens nye klær, Prinsessen på erten eller Den stygge andungen. Her er også fortellingen om Piken med svovelstikkene og Tommelise. Alle de kjente fortellingene fra H.C Andersen som aldri går av moten. Denne dåpsgaven kan man ha glede av hele barndommen.

Barnas Beste: Sangbok 

For alle småbarnsforeldre som er glade i sang er Barnas Beste: Sangbok en perfekt dåpsgave. Den inneholder hele 123 kjente og kjære barnesanger, alle valgt ut av Gudny Ingebjørg Hagen. Her finner dere helt sikkert sanger dere kjenner fra både barnehage, skole, fest og TV. Boka er frodig og fargerik med flotte illustrasjoner av Line Halsnes.

Barnas Beste: Asbjørnsen og Moe – Eventyr 

I Barnas Beste: Asbjørnsen og Moe – Eventyr kan dere lese 15 av Asbjørnsen og Moes mest kjente eventyr. Husker du fortellingen om hvorfor bjørnen er stubbrumpet eller om prinsessen som ingen kunne målbinde? Disse fortellingene, og mange flere, finner dere i Barnas Beste: Asbjørnsen og Moe – Eventyr. Alle eventyrene er rikt illustrert med helt nye illustrasjoner av Asbjørn Tønnesen.

Barnas Beste: Mamma Mø

Barnas Beste: Mamma Mø handler om den herlige kua Mamma Mø og den gode vennen Kråka (som stadig har nye originale påfunn). Den umake duoen har blitt veldig populære med årene, og det finnes etter hvert mange historier om de to. De beste fortellingene er samlet her i denne nydelige gaveboka. I tillegg finner dere også et rikt utvalg av sanger og dikt fra universet til Mamma Mø. Dette er en herlig liten gave til de som også skal vokse opp med Mamma Mø på barne-tv.

Her finner dere en oversikt over alle gavebøkene i serien!