De beste bøkene til de minste (1-3 år)

BarnebøkerDe beste bøkene til de minste (1-3 år)

Små barn fortjener også kvalitet i bokhylla. Vi har funnet fram både nye skatter og gamle klassikere, og samlet noen av de aller beste barnebøkene til de yngste.

Estimert lesetid 5min
Se på bilder, les, føl på pels i bok om vinterdyr, eller syng en sang. Barn kan ha stor glede av bøker, også når de er små. (Foto: Åsmund Holien Mo.)

Det er aldri for tidlig å begynne og lese for barn. Synging og høylesning er dessuten med på å styrke de små barnas språkutvikling. Men hvilke barnebøker skal barnebiblioteket fylles med?

Vi har samlet elleve kvalitetsbøker for de minste, med en god blanding av kjente klassikere og det beste av nye bøker. Fra gode minner fra Astrid Lindgrens verden og Mummidalen, til lærerike og sangfylte stunder med Babysang. Uansett er du garantert fine og morsomme lesestunder med barna, med nydelige illustrasjoner til.

Min første bok om Norge

Min første bok om Norge er en perfekt gavebok for de minste!

I denne enkle ABC-boka lærer barna ord om landet vårt i form av navn på kjente personer, matretter, steder, natur og dyr. A for Askeladden, B for brunost, C for Camilla Collett. Dette er en fin første bok å introdusere til den minste i familien.

Gode venner i Mummidalen

En nydelig liten bok til alle Mummi-elskere! Nå har det kommer en morsom pappbok med klaffer og små rim i. I Gode venner i Mummidalen blir vi kjent med Mummitrollet og vennene hans. Dere kan skyve og trekke klaffene – det gjør leseropplevelsen ekstra morsom! Likte dere denne, så kan dere lese videre i Moro i Mummidalen som også har kommet ut denne høsten.

Minsten liker

Bøkene om Minsten er populære småbarnsbøker med overraskelser og morsomme påfunn. Her er illustrasjonene fargerike og morsomme, – til fryd for smårollingene. Historiene er gjenkjennbare og situasjonene dramatiske, så alt ligger til rette for at foreldre og barn kan peke og snakke om det de leser sammen. De nydelige illustrasjonene er laget av Mervi Lindman.

Tassens store klaffebok

Den lille hunden Tassen er fortsatt en hit blant de minste. Kanskje ikke så rart, det er ofte mye gøy som foregår i bøkene om den lille hunden. Denne gang trenger Tassen hjelp. Det er så mye han skal lære! Først må han finne alle dyrene som er gjemt under klaffene. Så må han lære navn på alle fargene og til slutt lærer han å telle.

Tassens store klaffebok er en lærerik bok for de aller minste.

Hurra for Lille Kanin!

Nå kommer en ny bokserie for de aller minste fra merkevaren Blafre! Bøkene er fargerike og gøyale, og har tekster som rimer. I Hurra for Lille Kanin! har den søte Lille Kanin har endelig bursdag og ser frem til en feiring sammen med vennene sine. I fortellingen får barna se på alt som er gøy med bursdagsfeiring, og de lærer seg i tillegg å telle fra en til ti.

Sov godt, Lille Kanin!

I den andre boka om Lille Kanin er det på tide å legge seg. I boka får barna møte alt det man pleier å gjøre før man legger seg. Også denne boka er på rim, og med fargerike illustrasjoner.

Gubben og katten for de små

I den populære serien om Gubben og Katten av Sven Nordqvist finnes også bøker for de minste. I Se hva jeg kan! sa Findus blir Pettersen utfordrer at Findus. For klarer han vanskelige ting som å stå på hodet eller klatre i trær? Pettersen prøver så godt han klarer, men det hele blir veldig komisk. Til slutt gjør han det han kan aller best…

I Babblarnas rotebod

Bli med inn i boden og hjelp Babblarna å velge blant alle de gøyale tingene!
De har mange forskjellige farger og former. Røde og blå, små og store, runde og firkantete, korte og lange, prikkete og stripete, taggete og myke!

Babblarna-bøkene er flotte verktøy for nybakte foreldre å aktivere barnet og lokker til å svare, gjette og lære språk.

Dyr i skogen

Dette er en bok i en serie skjønne bøker til de aller minste. Her kan man lære om hva isbjørnungen sier, eller hva andre dyr i snøen sier. Det er bare å klappe på pelsen det, så hører dere ekte dyrelyder. Klapp på pelsen og hør dyrelydene er lek og lær-bøker for alle små barn som er fascinert av dyrenes rike. Det finnes også flere bøker i serien, de handler om dyr i skogen, gårdsdyr, kjæledyr og husdyr. Og så den søteste av de alle, nemlig den om dyreunger.

Karsten og Petra lager museum

Serien om Karsten og Petra har over årene holdt seg svært populære, og stadig nye lesere lærer seg å kjenne de to vennene fra Duestien barnehage. Det finnes også en bøker i serien for de aller minste. I denne boken får du bli med Karsten og Petra når de lager museum av minnene fra livet deres.

Rim og regler med fantastiske bilder til

Det er virkelig aldri for tidlig å begynne å lese for barn, selv om det kan være litt vanskelig å holde fokus for noen av de minste. Da hjelper det at teksten rimer og at bildene er fargerike!

Babysang er en samling med kjente og kjære rim, regler, sanger og dikt som dere kan slå opp i fra tid til annen og ha stor glede av sammen.