Grøssende lesetips til Halloween

Barn 10-12 årUkategorisertGrøssende lesetips til Halloween

Halloween nærmer seg og høsten er snart på sitt mørkeste. Hva passer vel bedre enn skumle bøker? Selv for de som er redde for mørket, det er ikke alltid så skummelt som det virker som, heldigvis. Her har vi samlet noen grøssende lesetips til små og store, kanskje kan bøkene både skremme oss og vise at det stort sett er en forklaring på merkelige hendelser? I alle fall for de minste leserne…

Estimert lesetid 7min

FRA 2 ÅR:

Ingrid og Ivar på spøkelsesjakt

Småbarnas favoritter Ingrid og Ivar er tilbake! Denne gangen i en snill og helt ufarlig spøkelsesbok for de yngste.
Månen lyser gjennom vinduet og Ingrid og Ivar sitter i sengen. De leser i spøkelsesbøker. Kanskje det finnes spøkelser på loftet? Det er best å sjekke!
Forsiktig smyger de seg rundt og lyser med lommelykt blant spindelvev og flaggermus på loftet. Sammen med kosedyrene sine fantaserer de om snille spøkelsesfamilier og kler seg ut og tuller i mørket. For det finnes jo ingen spøkelser på loftet … bare små tullete katter som smyger seg langs veggene. Mørket er ikke så skummelt som de trodde.

Her er flere bøker av Katerina Janouch og illustratør Mervi Lindman

"Ingrid og Ivar på spøkelsesjakt" av Katerina Janouch. Illustrasjoner: Mervi Lindman
Ingrid og Ivar på spøkelsesjakt av Katerina Janouch. Illustrasjoner: Mervi Lindman

Usynlige Snefrid og spøkelset av Ingunn Aamodt og Anna Fiske

Snefrid bor i et stort hus og har et stort hjerte for alle rundt seg. I boka møter vi popstjernen, prinsessen, spøkelset, nissen, naboen, kokken og andre herlige karakterer som bor sammen med henne. Spøkelset er ulykkelig fordi det klarer ikke å skremme noen. Snefrid må gjøre spøkelset glad igjen. Hun spiser selleri og blir usynlig. Da kan hun nemlig hjelpe spøkelset uten at det vet noe. En ny bok i dette koselige og morsomme universet for de yngste.

Usynlige Snefrid og spøkelset av Ingunn Aamodt. Illustrert av Anna Fiske
Usynlige Snefrid og spøkelset av Ingunn Aamodt. Illustrert av Anna Fiske

FRA 4 ÅR:

Småbarnsuppe av Bjørn Ousland er en moderne Heksene (R. Dahl). Barn forsvinner og de blir rett og slett kidnappet. Hekser og trollmenn som skal koke suppe på dem inne i en heksegrotte som befinner seg dypt inne i en vulkan. Småen oppdager hva som er i ferd med å skje da kidnapperne kommer om natten. Han gjemmer seg i lommen på en heks og så suser de av gårde på sopelimen ut i natten. Hva skal til for å redde alle barna før de blir mat? Bjørn Ousland har laget en litt skummel og veldig spennende bildebok som lar oss bli med i redningsaksjonen.

Småbarnsuppe av Bjørn Ousland
Småbarnsuppe av Bjørn Ousland

! av Jon Ewo og Bjørn Ousland

BØ! er et møte mellom et klassisk spøkelse og barn, med en uventet vri. Hva skjer når barna skal gjennom en mørk skog og det dukker opp et spøkelse? Ikke det du tror.. Spøkelset elsker å skremme barn, men hva skjer når barna ikke lar seg skremme? Løveungene gir barna enkel, morsom og underholdende lesetrening.

BØ! av Jon Ewo. Illustrert av Bjørn Ousland
BØ! av Jon Ewo. Illustrert av Bjørn Ousland

FRA 6 ÅR

Vampyrvarsel av Anna Holmström Degerman
Titti liker ikke vampyrer og skrekkhistorier. Snart er det halloween. Det finnes noe som er verre enn liksom-vampyrer. En virkelig vampyr har nemlig flyttet inn i huset til Titti! Hva skal Titti gjøre? Heldigvis har hun en modig venn, og hun kjenner en vampyrekspert. Sammen kan de kanskje stoppe vampyren? En lettlest og morsom vampyrgrøsser!

Vampyrvarsel av Anna Holmström Degerman
Vampyrvarsel av Anna Holmström Degerman


Verdens ekleste bok

Med sine fryktelige detaljer og grusomme bilder, er dette garantert den ekleste boken du har lest! Du kan lese om alt fra øyeepler til avskyelig mat, stinkende dyr, tarmer og gule kviser.
Forbered deg på skrekkblandet fryd når du leser denne boken – stappfull av de mest motbydelige ting!
LowResRgb_Omslagsforside_Verdens_ekleste_bok
Øye
rubikon


Edward Rubikons mysterier: Mørkets bok av Aleksander Kirkwood Brown og Andreas Iversen (illustrasjoner)

Bøkene om Edward Rubikon handler om spøkelsesjakter og overnaturlige mysterier.
Grøss og spenning i grenseland mellom tegneserie og roman for unge lesere. I den trøtte lille byen Grimsrud kryr det av overnaturlige vesener og uforklarlige hendelser.

I Mørkets bok dummer Edward seg ut på skolen og rektor truer med å sende ham på spesialskole. Samtidig dukker mystiske biller og monstre opp og skaper kaos. Edward og Kasper begynner å etterforske, og kommer over en gammel bok med mørke krefter. Det finnes nemlig en annen verden, som er skjult for folk flest. Og noen ønsker å åpne en dør dit, for å slippe monstrene der over i vår verden… Det er nå opp til Edward og Kasper å forhindre Grimsruds, og kanskje verdens, undergang.
Les også den første boka om Edward Rubikon og Kasper, Kong Grimms hevn.


FRA 8 ÅR:

Krimteam Siri & Max: Gjenferdet på Heimvik gods av Lars Mæhle. Illustrert av Thomas Kirkeberg.

Tredje bok om Krimteam Siri og Max åpner med en klassisk lukket-rom-gåte på et ærverdig gods. En uvurderlig kunstskatt blir stjålet, og den skyldige er nødt til å være en av gjestene i festsalen. Siri og Max tar saken, som blir deres uhyggeligste hittil. Siri er som alltid handlekraftig. Og Max tenker kjapt. Men det spørs om det kan redde dem, når de står overfor noe helt uforklarlig … et gjenferd!

Krimteam Siri & Max: Gjenferdet på Heimvik gods av Lars Mæhle. Illustrert av Thomas Kirkeberg
Krimteam Siri & Max: Gjenferdet på Heimvik gods av Lars Mæhle. Illustrert av Thomas Kirkeberg.

Marg&Bein: Tre midnattsgrøss av Jon Ewo, Arne Svingen og Ingunn Aamodt

Suksessen med Marg&Bein fortsetter og bøkene trykkes stadig i nye opplag. I denne helt nye boka får du tre passe lange historier som får deg til å grøsse. Kan man kan mane frem de døde? Hva slags verden venter utenfor et tilfluktsrom etter at en krig har rast? Og hva kan skje om man overnatter på et nedlagt mentalsykehus? Tør du å finne det ut? Er ikke dette skummelt nok, ja da er du ikke lett å skremme!
Her er flere Marg & Bein- bøker du kan la deg skremme av.

Marg&Bein: Tre midnattsgrøss av Jon Ewo, Arne Svingen og Ingunn Aamodt. Illustrert av Simon Dahle Nyhus
Marg&Bein: Tre midnattsgrøss av Jon Ewo, Arne Svingen og Ingunn Aamodt. Illustrert av Simon Dahle Nyhus.

Les mer om Marg & bein-serien her.

FRA 12 ÅR:

Hvileløs av Tina Trovik

Dette er en uhyggelig spøkelseshistorie. På vei til skolen legger Emma merke til en gutt som henger utenfor T-banen. Det viser det seg snart at ingen av venninnene ser ham, bare Emma. Alex er et gjenferd. Han har ingen hukommelse om hvem han er eller hvordan han har havnet her. Det finnes bare et sårt minne om noe som gikk veldig, veldig galt. Emma begynner å nøste, snart viser det seg at det er mer til mysteriet Alex enn det hun trodde.
Dette er gåsehud-skummelt med både et hvem-gjorde-det-plot og en historie om å finne plassen sin – både levende og død.

Hvileløs av Tina Trovik
Hvileløs av Tina Trovik


Fangarmer av Tore Aurstad

Dette er er en gave til alle Lovecraftfans og fantasyelskere! I 1928 skrev den amerikanske grøsserforfatteren H. P. Lovecraft grøsserfortellingen The Call of Cthulhu, som skildrer skrekkoppplevelsene til den norske sjømannen Gustaf Johansen i Sørishavet. I Fangarmer møter vi Johansens unge naboer i Oslo og får høre hva som skjedde videre der Lovecrafts historie slutter. Dette er en grøsser med skremmende drømmer, sunkne øyer, spøkelsesskip, sjøuhyrer, en kjent norsk oppdager, en gjenstand med magiske krefter og en farlig ekspedisjon til sørishavet. Vi følger den unge Amund Nordfjord og reisefellene hans som jages av ei mystisk skute med et mannskap fra en annen verden. Hold fast, dette er skrekk på sitt beste!

Fangarmer av Tore Aurstad
Fangarmer av Tore Aurstad


I morgen er alt mørkt: Når historien slutter av Sigbjørn Mostue

I morgen er alt mørkt- serien er ikke for de lettskremte. Det er ingen spøkelser her, men noe enda verre. Forrykte. Mennesker som er rammet av et virus som gjør dem gale av raseri. Mennesker som dreper mennesker, hvis man fremdeles kan kalle de forrykte for mennesker. Det viser seg at de overlevende også kan bli de verste fiender. Dette er grusomt spennende og i denne avsluttende boka får vi vite hvordan historien om Brage, Marlen og resten av de overlevende slutter.

I morgen er alt mørkt: Når historien slutter av Sigbjørn Mostue.
I morgen er alt mørkt: Når historien slutter av Sigbjørn Mostue.

God, skummel halloween til alle sammen!

Gresskar