Jubel for Jio

Estimert lesetid 3min

Hvor mye er du villig til å ofre for å oppleve ekte kjærlighet? Det er spørsmålet Sarah Jio stiller i sin nyeste roman, For evig.

Sarah Jio er en mester i å skildre kjærligheten i alle dens nyanser, og hun har i tillegg en særegen evne til å skape personer leseren blir glad i og kan identifisere seg med. Det stråler varme og engasjement ut fra boksidene i alle Jio-romanene.

Vanskelige valg

I For evig møter vi Kailey. Hun har en god jobb og er forlovet med Ryan, en mann som tilsynelatende er perfekt på alle vis. Idet hun skal forlate restauranten etter en romantisk middag med Ryan, får hun øye på en hjemløs mann på fortauet. Hun går bort til ham for å gi ham posen med restene etter middagen, og får sjokk når hun møter blikket hans: Det er Cade, hennes livs store kjærlighet, han som en dag bare forsvant ut av livet hennes uten å etterlate seg et eneste spor.

Omslag for Sarah Jio – For evig
«For evig» er oversatt til norsk av Mari Müller.

Stakkaren på gata er en blek kopi av hennes tidligere kjæreste, og det er ingen tvil om at noe har skjedd med ham mentalt. I løpet av de neste ukene hjelper hun ham til å forsøke å komme til hektene igjen, noe hun holder hemmelig for Ryan. Etter hvert som tiden går, innser hun at hun er nødt til å bestemme seg hvor hva – og hvem – hun vil ha.

«Sarah Jios roman er en fantastisk leseopplevelse som skildrer den tapte kjærligheten på en rørende og vakker måte, samtidig som den er enkel å lese. Hovedpersonen er lett for leserne å identifisere seg med, og Jios fortelling blander historier fra fortid og nåtid på en overbevisende måte. Anbefales på det sterkeste», skriver RT Book Reviews om For evig. Det er lett å si seg enig i den anbefalingen.

Flere godbiter

Sarah Jios romaner er sterkt vanedannende, og det fins heldigvis mange fortellinger å glede seg over. I tillegg til For evig fins følgende bøker på norsk: Fioler i mars, God natt, June, Morgengry (alle oversatt av Mari Müller), Huset på stranden (oversatt av Judith S. Nilsen) og Frost i mai (oversatt av Bente Klinge). Alle er tilgjengelige i pocket.

Bøkene til Sarah Jio er å finne på stadig flere språk, og hun har nå lesere i nærmere tretti land. Hun bor i Seattle sammen med sine tre små sønner.