Tre bøker om kjærlighet til Valentine’s Day

SkjønnlitteraturTre bøker om kjærlighet til Valentine’s Day

14. februar er kjærlighetens dag. Enten du er ute etter en gave til kjæresten eller en god bok å drømme deg bort i: Her er tre kjærlighetsromaner som passer perfekt til Valentines day.

Estimert lesetid 4min
Bøker på en seng med blomst
Valentinsdagen oppsto først på 1500-tallet, og feires hvert år 14. februar.

Hjerteballonger, konfektesker, glitrende snapchatfiltre – Valentinsdagen fylles hvert år av stadig flere rødrosa, kommersialiserte påminnelser om å feire kjærligheten. For deg som heller vil synke ned i sofaen med en skikkelig kjærlighetshistorie har vi plukket ut tre fine bøker.

Kjærlighet i Kina

Ensomhetens språk av Jan-Philipp Sendker

Jan-Philipp Sendker er en magiker med ord, han formidler stemninger og vakre historier som vinner gjenklang i lesere over hele verden. I Ensomhetens språk tar han oss med til Kina og Hongkong.

Ensomhetens språk er en frittstående oppfølger til Hviskende skygger, og vi møter igjen den amerikanske journalisten Paul Leibovitz. Kjærligheten til den kinesiske kjæresten Christine har fått ham til å glemme sorgen over den døde sønnen, og han trives bedre med livet i Hongkong. Men en dag får Christine et brev fra broren sin som leder dem inn på farlige veier. Broren forteller at landsbyen utenfor Shanghai har blitt rammet av en mystisk sykdom, og ber om hjelp.

Når Paul og Christine kommer dit, oppdager de en miljøkatastrofe ingen vil ta ansvar for. Det kinesiske samfunnet preges av kynisme, maktmisbruk og korrupsjon, men Paul er fast bestemt på å ta opp kampen for rettferdighet – til tross for at både forholdet til Christine og hans eget liv er i fare.

En liten gutt som tror alt er mulig, og en gammel mann som ikke tror på noe

Trikset av Emanuel Bergmann

Trikset er historien om en ti år gammel gutt som vil redde foreldrenes eksteskap, og en eldre mann som har overlevd Holocaust, kjent som «Den store Zabbatini».

Øyvind Hjemdal i Bok og Media sier dette om Trikset: «Har ledd så jeg har ristet, kjent sorgen smyge seg mellom linjene, vært forelsket og fortvilet… Bergmann har skrevet om livet på en måte som gikk rett hjem i hjertet mitt.»

Tidlig på 1900-tallet vokste den unge jødiske gutten Moshe Goldenhirsch opp i en leiegård i Praha. Da Moshe er i tenårene, slutter han seg til et omreisende sirkus, blir tryllekunstner og får ære og berømmelse som Den store Zabbatini rett før krigen i Europa bryter ut. Når det blir oppdaget at Zabbatini er jøde, er den slitte kofferten med tryllesakene hans eneste håp om å overleve når han sendes til konsentrasjonsleir.

Los Angeles, 2007: Foreldrene til Max skal skilles. Det eneste Max ønsker seg, er at familien skal holde sammen. Da han oppdager et opptak med Den store Zabbatini der han nevner et triks som garanterer evig kjærlighet, oppsøker Max den gamle mannen og ber ham utføre trikset på foreldrene.

Fulltrefferen 

Månesøsteren av Lucinda Riley

Lucinda Riley har med sine storslåtte og medrivende romaner om De syv søstre blitt en av de mest leste forfatterne i Norge. Her har du en sikker vinner til Valentines day!

Månesøsteren er det Tiggy som skal finne tilbake til sine røtter. Idet vi møter henne befinner hun seg i det skotske høylandet, der hun har fått drømmejobben. Hun skal ta seg av dyrene på den store og isolerte eiendommen Kinnaird, som drives av den gåtefulle Charlie Kinnaird.

På Kinnaird treffer hun også Chilly, en eldre sigøyner. Han forteller henne at hun har en sjette sans som er nedarvet fra hennes forfedre – og at det er forutbestemt at han er den som skal lede henne tilbake til røttene i Andalusia i Spania.

I skyggen av det praktfulle Alhambra oppdager Tiggy sin forbindelse til de legendariske sigøynerne i Sacromonte, som ble fordrevet under borgerkrigen – og til «La Candela» – sin tids mest berømte flamenco-danserinne.