Trippel seier til Cappelen Damm

RomanerRomanerTrippel seier til Cappelen Damm

Dagens bestselgerlister viser at Cappelen Damm har Norges mestselgende bøker både når det gjelder skjønnlitteratur og for sakprosa både for barn og voksne, skriver markedsdirektør Knut Gørvell.

Estimert lesetid 3min
Trehånd holder opp en pekefinger
Cappelen Damm har førsteplassene på skjønnlitteratur og for sakprosa både for barn og voksne i dagens bestselgerlister. (Foto: Charles Deluvio)

Hver fredag offentliggjør Bokhandlerforeningen bestselgerlistene sine. I dag ble det jubel i Cappelen Damm for sjelden har vi dominert så mye som nå. Vi har førsteplassene på skjønnlitteratur og for sakprosa både for barn og voksne.

Jeg foreslår at vi våkner

Beate Grimsrud ble hyllet av et samstemt kritikerkorps i både Norge og Sverige med Jeg foreslår at vi våkner. Og leserne elsker den også. I den tredje uken på bestselgerlisten har hun nå skjøvet bort barnebøker og salgsbøker og troner svært fortjent på toppen.

Fem av de 11 beste

Også resten av bestselgerlisten for skjønnlitteratur er preget av Cappelen Damm-titler. Lucinda Rileys Solsøsteren er den romanen som har solgt mest totalt hittil i år. Nå ligger den på femteplass på listen. På plassen bak ligger årets mestselgende krimroman Den tause pasienten av Alex Michaelides. 

Siden Trygve Skaug har toppet bestselgerlister både i år og i fjor, er det ikke lenger så overraskende at en poet også kan nå høyt på bestselgerlistene. Likevel er det særdeles gledelig at instagram-poeten Alexander Fallos debut du fucker med hjertet mitt nå i sin andre uke på listen ligger på niende plass. På 11. plass ligger Kunsten å følge hjertet som er Jan-Philipp Sendkers avslutning på en fantastisk bestselger-trilogi som begynte med Kunsten å høre hjerteslag som har solgt over 150 000 eksemplarer her i landet.

Førsteplasser for barn og voksne

På bestselgerlistene er det voksen-bøker og barnebøker om hverandre. På listen for sakprosa er det Anna Fiskes Hvordan begynner man på skolen som topper. Det er ca 60 000 barn som snart skal begynne på skolen, og de kan trenge en god og humoristisk innføring i hva det vil si å bli et skolebarn.

I forrige uke gikk Ranhild Holmås’ Men du ser ikke syk ut helt til topps på bestselgerlisten for sakprosa. I dag ble Holmås skjøvet ned til andreplass, men siden det var av Anne Fiskes barnebok, er Men du ser ikke syk ut fortsatt den sakprosa-boken som selger mest i Norge.

I neste uke kommer Elling 

Jubelen i Cappelen Damm vil forhåpentligvis fortsette fremover nå når Elling kommer tilbake. Allerede i neste uke kommer den fantastiske fortsettelsen om Ellings liv i sokkelleiligheten til Annelore Frimann-Clausen. I kortromanen Ingen kan hjelpe meg leser Elling Michel Houellebecqs roman Lanzarote – og maken til lesning og konsekvensene det får, har du aldri lest om før.

Wonderboy er tilbake – kjærlighet i Stordalens tid

Uka etter kommer det enda en nyhet, nemlig den tredje boken om Christian «Wonderboy» von der Hall. Wonderboy og Fyrsten solgte til sammen over 150 000 eksemplarer. Så Showtime! kan bli sommerens store roman.

Wonderboy møtte vi Christian som 34-åring, besatt av drømmen om å bli rik. I Fyrsten var han blitt 47 og hadde erfart at én ting betyr mer enn penger, nemlig makt. Nå nærmer han seg 60 og aner at det finnes noe som er enda viktigere – og det er kjærlighet. Eller som Christian, en ektefødt mann av sin tid, gjerne kaller det: underholdning.