Storslått episk drama fra Ken Follett

RomanerRomanerStorslått episk drama fra Ken Follett

Ken Follett er kongen av mursteins-romaner. I Den evige ilden tar han oss med til det turbulente 1500-tallet, der religiøse stridigheter og kampen om Englands trone står sentralt.

Estimert lesetid 3min
Omslag Den evige ilden

Mange kjenner Ken Follett fra debutromanen Nålen, men de senere årene er han først og fremst kjent for sine store og majestetiske, historiske romaner. Romanen Den evige ilden tilhører siste kategori.

Gullalderen i England

I Den evige ilden tar Ken Follett for seg det som regnes for gullalderen i England, både politisk og kulturelt, nemlig den elisabethanske tiden. Hovedfokus er spillet som foregår i kulissene for å holde Elizabeth I i live – og ved makten. Follett viser seg nok en gang som den store fortelleren. Måten Follett bearbeider historisk fakta på og vever de inn i sine intrikate fortellinger, bergtar lesere verden over. Han skaper liv i sine hovedpersoner som få andre og det er ikke vanskelig å få assosiasjoner til tv-serier som Games of Thrones med tanke på hvor utspekulert mennesker kan bli i sin jakt på makt. Heldigvis står også kjærlighet sentralt i Den evige ilden. Enten du er ihuga Follett-fan eller leser ham for første gang kan jeg garantere deg mange timer med god, sterk og underholdende lesning.

Elisabeth mot Maria Stuart

Da den protestantiske Elizabeth I blir dronning av England, vender resten av Europa seg mot England. I kulissene i Paris venter kusinen, den unge, katolske Maria Stuart som mange mener er den rettmessige arvingen til Englands trone. Elizabeth oppretter derfor landets første etterretningstjeneste som skal advare henne om mulige sammensvergelser og attentatplaner.

I denne etterretningstjenesten begynner den unge Ned Willard som hemmelig agent. Dette er i en tid hvor den religiøse ekstremismen fører til vold rundt om i hele Europa. Også Neds egen hjemby, den gamle katedralbyen Kingsbridge, er preget av religiøse strider og bålbrenning fra inkvisisjonen. Gamle vennskap og lojalitetsbånd er smuldret. Og Ned selv har havnet på feil side i forhold til den piken han vil gifte seg med. Han får mer enn nok å tenke på når han får ansvar for å beskytte dronning Elizabeth.

Skal det først være fyrig, fullblods underholdningslitteratur, er det få om noen som gjør ham rangen stridig. Pål Gerhard Olsen i Aftenposten

160 millioner solgte bøker

Ken Follett er en av verdens mest leste forfattere. Gjennom årene har han solgt over 160 millioner eksemplarer av bøkene sine, og han utgis i mer enn 80 land. Her i Norge er det solgt over 1,2 millioner eksemplarer av de 23 Follett-utgivelser som er oversatt til norsk.