Møt Ingvar Ambjørnsen på Elling-turné i høst

SkjønnlitteraturRomanerMøt Ingvar Ambjørnsen på Elling-turné i høst

20 år etter siste Elling-roman skal Ingvar Ambjørnsen ut på turné for å snakke om den nye Elling-romanen «Ekko av en venn».

Estimert lesetid 2min
Portrett av forfatter Ingvar Ambjørnsen
Ingvar Ambjørnsen besøker fem scener i Norge på sin turné denne høsten. Benytt sjansen til å treffe ham! (Foto: Tine Poppe)

I sommer gledet Ingvar Ambjørnsen kritikerne og leserne med å gi oss Elling tilbake 20 år etter siste Elling-roman. Ekko av en venn ble hyllet av anmelderne for sin genuine komikk, sitt dype alvor og sine presise samtidsbeskrivelser. Gjennom sommeren var det bare den nye Harry Hole-boken som solgte bedre.

Ingvar Ambjørnsen bor i Hamburg, men nå kommer han endelig til Norge.

– En perlerad av komiske øyeblikk

Anmelderne var ekstremt begeistret for den nye Elling-romanen. Den har foreløpig høstet tre seksere og en drøss med femmere.

Sindre Hovdenakk i VG var en av dem som ga boken terningkast 6: «…en genuin morsom bok som kan tilby en perlerad av komiske øyeblikk. […] Men like under den muntre overflaten dirrer det hele veien en nerve av noe annet. For Ekko av en venn er kanskje først og fremst en roman om den store, bunnløse ensomheten.»

Tønsberg, Fredrikstad og Lillestrøm

Ingvar Ambjørnsen starter Norges-turneen under Litteraturuka i Vestfold med en Elling-kveld på biblioteket i Tønsberg tirsdag 5. november. Fredag 15. november kan du møte ham på Litteraturhuset i Fredrikstad, og onsdag 20. november er han på Scene 5 i Lillestrøm.

Bilde med oversikt over Ingvar Ambjørnsens turné i Norge høsten 2019
Disse stedene treffer du Ingvar Ambjørnsen på turné denne høsten.

Bokbadet 6. november

I Oslo kan du oppleve Ingvar Ambjørnsen to ganger. Først på det originale Bokbadet onsdag 6. november på Rockefeller. Der skal han og Maja Lunde bokbades på tradisjonelt vis av tidenes bademester Anne Grosvold. Levi Henriksen og Babylon Badlands står for musikken.

Boktips LIVE 22. november

Fredag 22. november er Ingvar Ambjørnsen hovedgjesten på Boktips LIVE i Cappelen Damm-huset. Der vil han bli intervjuet sammen med Lars Saabye Christensen. Den kvelden kan du også oppleve Fredrik Backman, Helsesista, Tor Bomann-Larsen, Hans Olav Lahlum, Knut Ødegård og Marte Spurkland.

Musikk ved Mathias Eick

På turnéen har Ingvar Ambjørnsen med seg noen av Norges beste musikere som improviserer over Elling-stoffet. Musikerne er Mathias Eick, Eyolf Dale og Erlend Slettevoll.