Se alle våre digitale arrangementer

RomanerRomanerSe alle våre digitale arrangementer

Gikk du glipp av Alexander Fallos besøk hos Boktips LIVE eller Bernhard L. Mohrs spennende Russland-innsikter? Nå kan du se alle våre digitale arrangementer.

Estimert lesetid 4min
Screenshot fra Boktips LIVE med Alexander Fallo
Boktips LIVE på nett samlet tusenvis av folk foran skjermen forrige uke. Se showet her.

De siste ukene har du kunnet følge arrangementer fra Cappelen Damm live på Facebook og her på Boktips. Nå er alle videoene tilgjengelige for deg som gikk glipp av favoritt-forfatteren din på scenen!

Boktips LIVE med Fallo, Fjeldbraaten m.fl.

Boktips LIVE er vår månedlige mini-litteraturfestival i Cappelen Damm-huset. Gjennom høsten og vinteren har det vært en stor suksess, men arrangementet måtte selvfølgelig legges på is i mars. Nå har vi gjenopptatt tradisjonen, nå som månedlig strømmearrangement her på Boktips og Cappelen Damms facebookside. 

I sendingen fra 14. mai møter du debutantene Alexander Fallo og Ida Fjeldbraaten. Audun Myskja forteller om hvordan du kan finne ro med utgangspunkt i teknikkene i hans nye bok Kunsten å finne ro. Jens Oscar Jenssen og Viggo Johansen samtaler om Jenssens nye bok Stoisk ro, mens kveldens musikalske gjest er Hilde Louise Asbjørnsen.

Stjernespekket kreativitetsshow

Hilde Østby gikk hodestups inn i en bro og kom ut med en bok. Nå er boka Kreativitet her, og i forbindelse med lanseringen inviterte Østby til digital boklansering. Med seg på scenen hadde hun redaktør Erik Møller Solheim, og sammen tok de i mot noen av Norges mest kreative folk: Else Kåss Furuseth, Maja Lunde, Peder Kjøs, Anna Fiske, og poet Kjersti Bjørkmo.

Se showet her:

Hva vil russerne med Norge?

I forbindelse med boka Hva vil russerne med Norge? prater Bernhard L. Mohr og Christian Borch om russiske spioner og bombefly langs norskekysten.

De siste årene har det vært en rekke russiske aksjoner rettet mot Norge og norske interesser. Er det noe i vår fremferd som har tirret den russiske bjørnen? Hvilket forhold er det egentlig Russlands politiske ledelse ønsker å ha til oss? Og hva tenker vanlige russere om Norge, det eneste nabolandet Russland aldri har vært i væpnet konflikt med? 

I sin nye bok Hva vil russerne med Norge? går Bernhard L. Mohr inn i disse spørsmålene, men tar også temperaturen på Russland anno 2020, et land der avstanden ser ut til å øke både mellom lederne og folket, og mellom generasjonene.

Eteriske oljer med Gry Hammer

Nylig lanserte Gry Hammer boka Eteriske oljer for kropp, sjel og sinn. Her har hun samlet all kunnskapen hun har opparbeidet seg om de edle dråpene, siden hun som stressa 19-åring ble introdusert for dem.

Hammer forklarer hvordan oljene virker og hvordan du bruker dem, i tillegg til å gi tips, råd og oppskrifter til egne oljeblandinger. 

Søndag 3. mai var det duket for bokbad med kunstner, forfatter og gründer, Bjørg Thorhallsdottir. Det ble en halvtimes lang seanse, der du blir bedre kjent med to sprudlende og sterke damer, og får innsikt i de eteriske oljenes verden.

Syrias savnede med Frida Nome

Over hundre tusen mennesker er sporløst forsvunnet i Syria. Ikke fordi de har flyktet eller reist, men fordi de er bortført.

En av disse er advokaten og menneskerettsaktivisten Abdullah al-Khalil. 19.mai 2013 ble han kidnappet på gata i Raqqa.

Frida Nome har bakgrunn fra Midtøsten-forskning og diplomati, og er nå aktuell med boken De savnede – En fortelling fra Syria.

Kjetil Nordengen

I april debuterte Kjetil Nordengen med boka Kaptein på egen skute, en underholdende og skarp roman om identitet og tilhørighet, om hva som påvirker livsvalgene vi gjør og om hvilke historier vi forteller om oss selv. Universitas kalte boka «den store norske normcore-romanen.» Kjetil Nordengen (f. 1981) er utdannet elektriker og sosiolog, har jobbet i forlag og spilt i rockeband. Han er oppvokst på Toten og er tidligere student ved Forfatterstudiet i Bø.

Se Nordengen i samtale med redaktør Marte Finess Tretvoll: