Lesernes sommerboktips – vi har trukket en vinner

SkjønnlitteraturKlassikereLesernes sommerboktips – vi har trukket en vinner

Emneknaggen #sommerboktips er blitt flittig brukt av lesere gjennom sommeren.

Estimert lesetid 2min
Foto av Tove Janssons "Sommerboken", vinner av konkurransen #sommerboktips
Kanskje sommerboktipset over alle? Tove Janssons «Sommerboken» er høyt elsket av mange. (Foto: Ingeborg Skjønstad)

Selv om sommeren er på hell, er sommerens leseopplevelser og andres sommerboktips gode å ha med seg inn i høsten, og fine å formidle videre til folk når man er tilbake i hverdagen.

Søker man opp #sommeboktips på Instagram, finner man masser av fine tips om både helt nye titler og bøker man må jakte en stund på for å få tak i.

Sommerboktips med skjærgårdsstemning

I løpet av sommeren har lesere kunnet legge #sommerboktips og #cappelendamm til et hvilket som helst boktipsbilde på Instagram og være med i trekningen av en bokpakke verdt kr. 1500,-. Og vinneren er nå trukket!

Skjermdump fra Instagram, post om konkurransen #sommerboktips
Vi ba dere lesere om å gi folk sommerboktips, og tipsene ble mange! (Foto: Skjermdump fra Instagram)

Den som stikker av med bokpakken er Ingeborg Skjønstad, alias @bokbaderen. Hun har tipset om Tove Janssons klassiker Sommerboken, for mange en ekte sommerfavoritt.

Boka handler om Sophia, hennes pappa og farmor som tilbringer sommeren på en vakker øy i Finskebukta. Mest av alt er det en fortelling om forholdet mellom en meget gammel kvinne og en meget ung jente. Henvist til hverandre utforsker de øya og dens omgivelser, deler erfaringer og lærer av hverandre. Tove Jansson har selv illustrert boka, som var hennes største suksess etter Mummi-bøkene.

Skjermdump av post på Instagram om #sommerboktips, foto av Tove Janssons Sommerboken
Ingeborg Skjønstad tipset om Tove Janssons «Sommerboken» og har nå vunnet trekningen om bokpakke til kr. 1500,-. (Foto: Skjermdump av Ingeborg Skjønstads Instagram-post)

Ingeborg har mottatt bokpremien, vi gratulerer!