«Reiser i det skjulte»: Ingvar Ambjørnsen med spenningsroman rett på nett

Skjønnlitteratur«Reiser i det skjulte»: Ingvar Ambjørnsen med spenningsroman rett på nett

De kommende to lørdagene kan du i VG lese de aller første kapitlene i Ingvar Ambjørnsens spenningsroman-føljetong «Reiser i det skjulte». Fra 3. mai får du resten her på Boktips.

Estimert lesetid 3min
Foto av forfatter Ingvar Ambjørnsen
Ingvar Ambjørnsen er i full gang med skrivingen av føljetongen «Reiser i det skjulte». Lenge før slutten er ferdigskrevet, kan du begynne å lese historien i VG og her på Boktips. (Foto: Marie Sjøvold)

Alles hverdag er forandret i koronatiden. For Ingvar Ambjørnsen har det betydd at han har omprioritert rekkefølgen på det han skriver. I stedet for å skrive en ny roman om Elling, ønsket han å skrive en spenningsroman inspirert av nettopp den tiden vi er inne i nå.

Starter i VG og slutter på Boktips

Reiser i det skjulte er en føljetongroman som er under skriving og blir publisert rett på nett. Fra i morgen, lørdag, vil VG helg og VG+ publisere de ti første kapitlene. Fra neste helg publiserer vi to kapitler i uka her på Boktips.

En thriller inspirert av korona-tiden

Ingvar Ambjørnsen er midt i skriveprosessen med det som skal bli en thrilleren Reiser i det skjulte. Selve plottet er en idé som har ligget i skuffen hans siden 2016. Det var et skrivearbeid han valgte å legge bort da han skrev den forrige Elling-romanen Ekko av en venn.

Denne våren fant han ut at plottet var som skapt for korona-situasjonen vi er inne i. Han kjenner de lange linjene i denne romanen, men er nesten like spent som leserne vil være på hvordan det skal utvikle seg. Dette er bokstavelig talt en tekst som skapes rett før den møter leserne, og utviklingen er åpen.

Meld deg inn i Facebook-gruppa Reiser i det skjulte her

Karakterer fra «Natten drømmer om dagen»

Ingvar Ambjørnsen mener han har funnet et tema som han er forundret over at andre krimforfattere ikke har tatt tak i tidligere.

Handlingen utspiller seg i og rundt Varangsvik, et fiktivt sted ved kysten litt sør for Ålesund. Her møter man igjen karakterer fra Ambjørnsens tidligere roman Natten drømmer om dagen. Det er snakk om et miljø som operer både innenfor og mye utenfor loven. Her er det også mange «preppere» – folk som har forberedt seg i årevis på katastrofetider. Noe som passer særdeles godt i disse tider.

«Reiser i det skjulte» som Facebook-gruppe

Ingvar Ambjørnsen har hatt god dialog med sine lesere om Elling-romanene i den aktive Facebook-gruppa Elling-nytt. Nå håper han at mange lesere også vil bli med i den nyopprettede Facebook-gruppa Reiser i det skjulte, hvor alle kan bli medlem og kommentere romanen underveis. Kanskje vil Ambjørnsen også selv av og til kommentere det som skjer i gruppa der han finner det naturlig.

Følg med i VG helg og på VG+ i morgen og neste lørdag! Alle kapitlene som blir publisert i VG, vil bli publisert her på Boktips fra søndag 3. mai.