Sykehusskrekk resulterte i en nervepirrende krimroman

KrimbøkerSykehusskrekk resulterte i en nervepirrende krimroman
Estimert lesetid 2min

Noe av det Sarenbrant frykter mest av alt er sykehus. Hun er livredd for sykdommer og blod. Da mormoren hennes for noen år tilbake fikk hjerneslag, besøkte Sarenbrant henne ofte på avdeling 73 på Danderyds sjukhus. Hun minnes hvordan mormoren var like engstelig hver gang hun skulle gå. Hun ville ikke være alene på sykehuset. Sofie skjønte mormoren sin godt. Hva om hun selv ble alvorlig syk og overlatt til fremmede på et sykehus? Og det er nettopp det som skjer med etterforsker Emma Sköld i Avdeling 73.

Fem måneder i koma


Den kvinnelige etterforskeren våkner opp på intensivavdelingen etter en alvorlig rideulykke. Emma husker bare bruddstykker fra ulykken, men hun blir mer og mer sikker på at noen forsøkte å skade henne. På intensivavdelingen føler Emma seg trygg, men da hun blir flyttet til avdeling 73, kan hvem som helst nå henne. Emma kan ikke bevege seg, og på et sykehus kan folk komme og gå.

– En lettlest historie man bare må lese videre i, meldte morgenprogrammet Gomorron på SVT i Sverige. Kjøp Avdeling 73 på cappelendamm.no

Stor suksess i Sverige


Sofie Sarenbrant henter inspirasjon fra trivielle hverdagshendelser til sine krimromaner. Ideen til Visning – som var Sarenbrants første bok på norsk i 2017 og Sveriges mest solgte bok i 2015 – fikk hun da hun skulle kjøpe hus i Bromma utenfor Stockholm. I boka rammes folk som skal ha visning av grufulle drap.

Sofie Sarenbrants lettleste, smarte og virkelighetsnære krimbøker har brakt stor suksess i Sverige, der hun haler innpå venninnen og kollegaen Camilla Läckberg i popularitet. Ideen til debutromanen Vecka 36 fikk Sofie Sarenbrant da hun var gravid. Det slo henne at hvis hun skulle bli kidnappet, var det ikke bare én, men to mennesker som forsvant. Boka handler om en høygravid kvinne som forsvinner fra sommerhuset sitt. Bakom din rygg, der intriger og sjalusi fører til drap i en frisørsalong, er inspirert av en tur til frisøren. Plutselig kom hun til å tenke på at frisørens arbeidsredskap er et potensielt drapsvåpen. I en salong sitter man med ryggen til en person man vet fint lite om, og denne personen har i tillegg en sylskarp saks i hånden!