Ny trilogi fra en av Norges største krimstjerner internasjonalt

Psykologisk krimPsykologisk krimNy trilogi fra en av Norges største krimstjerner internasjonalt

Samuel Bjørk har blitt sammenlignet med Stieg Larsson, Kepler og Nesbø. I ukas krimtips «Ulven» gir han oss etterforskerparet Krüger og Munchs aller første sak.

Estimert lesetid 2min
Foto av krimboka "Ulven" av Samuel Bjørk stående på et bord
I «Ulven» leverer Samuel Bjørk igjen det han mestrer så godt: sitrende psykologisk spenning av det spektakulære slaget. To gutter blir funnet drept like utenfor Oslo, de har en død rødrev liggende ved siden av seg. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Med sin første krim Det henger en engel alene i skogen (2013) fikk Samuel Bjørk en pangstart. Boka om etterforskerparet Mia Krüger og Holger Munch mottok strålende kritikker, ble nominert til Bokhandlerprisen og ble en internasjonal bestselger.

Bjørk er nå en av landets største eksportvarer innen krimlitteratur, og er solgt til hele 40 land.

I Samuel Bjørks nye krim Ulven får vi Krüger og Munchs aller første sak. Fortellingen er starten på en ny trilogi, hvor alle de tre bøkene vil foregå før de allerede utgitte fortellingene om etterforskerparet.

– En joker i den krimlitterære kortstokken

Som i forfatterens tidligere krimmer er også dette sitrende psykologisk spenning av det spektakulære slaget.

Bokas redaktør, Camilla Marie Kjær Mangelrød, påpeker at Samuel Bjørk nærmest har gjort det til en vane å servere leserne en joker i den krimlitterære kortstokken. Men Ulven er mer utover en spennende handling og overraskende vrier:

– Boka har et intrikat plott, ja visst, men den er også et litterært bidrag til det moderne menneskets forståelse av verden og seg selv i den, sier redaktøren.

Spektakulære detaljer

Samuel Bjørk er krimforfatter-pseudonymet til musiker og forfatter Frode Sander Øien. (Foto: Harald Øren)

I Ulven blir to gutter funnet drept like utenfor Oslo, de har en død rødrev liggende ved siden av seg.

Sakene ligner en uløst sak fra Sverige. Holger Munch, sjef for en ny etterforskningsenhet, har satt sammen et team av Norges beste etterforskere. Han gjøres oppmerksom på en ekstremt talentfull student på Politihøgskolen. Munch møter det unge vidunderbarnet Mia Krüger på en kafé og viser bilder fra begge åstedene. Hun trenger bare minutter for å se ting de ikke engang har tenkt på.

Samuel Bjørk (1969) er krimforfatter-pseudonymet til musiker og forfatter Frode Sander Øien. Han er en av Norges fremste krimforfattere og største eksportvarer innen krimlitteratur.

Kjøp Ulven som e-bok