Krimfestivalen 2020: Programmet er klart!

KrimbøkerKrimfestivalen 2020: Programmet er klart!

Fra 5. til 7. mars arrangeres Krimfestivalen for niende gang. Tom Egeland er årets festivalforfatter, og programmet byr på 50 store norske og internasjonale navn.

Estimert lesetid 2min
Portrett av Tom Egeland
Tom Egeland får det ærefulle oppdraget å være festivalforfatter på Krimfestivalen 2020. (Foto: Jarli Jordan)

Krimfestivalen arrangeres i Oslo og Cappelen Damm-huset for niende gang i år fra 5. til 7. mars. Det siste tiåret har vært en gullalder for nordisk krim. Krimfestivalen ønsker å utforske dette fenomenet og sette nordisk krim inn i et internasjonalt perspektiv. 

Programmet finner du på Krimfestivalens egne hjemmesider.

Internasjonale navn som Val McDermid, Camilla Grebe, og årets store sensasjon Alex Michaelides står på plakaten, og det blir flere høyaktuelle innslag om virkeligheten som overgår fiksjonen.

Meld din interesse på Facebook her: Krimfestivalen 2020.

En av verdens fremste krimfestivaler, ifølge The Guardian

Den første festivalen ble arrangert i 2012. Festivalen ble umiddelbart en stor suksess og har siden vokst i størrelse og antall arrangementer. Avisen The Guardian trukket fram Krimfestivalen som en av verdens fremste krimfestivaler, og hvert år har festivalen satt nye publikumsrekorder.

Tom Egeland som festivalforfatter, 50 krimforfattere og 50 programposter

Krimfestivalen har i år valgt Tom Egeland til festivalforfatter. Han får med seg over 50 krimforfattere til festivalen. Nesten hele den norske krimforfattereliten er på plass.

Vi møter bl.a. Jørn Lier Horst, Unni Lindell, Helene Flood, Gunnar Staalesen, Tom Egeland og Torkil Damhaug. Det kommer 16 forfattere fra utlandet bl.a. Val McDermid, Camilla Grebe, Alex Michaelides og Stefan Ahnhem.

Cappelen Damm, Tanum og Krimklubben er hovedarrangører

Cappelen Damm, Tanum og Krimklubben er hovedarrangører av Krimfestivalen. Den blir arrangert i samarbeid med Rivertonklubben, Oslo Nye Teater Centralteatret, Aschehoug forlag, Gyldendal forlag, Kagge forlag, Strawberry Publishing, Vigmostad & Bjørke, Gloria forlag, Pitch forlag, Press forlag og Norli Universitetsgaten. 

Åsted: Oslo

Festivalen arrangeres først og fremst i Cappelen Damm-huset, i Teaterkjeller’n og på Centralteatret. Det skjer også arrangementer i Tanum Karl Johan og Norli Universitetsgaten.

Den storslåtte åpningen av Krimfestivalen skjer torsdag 5. mars kl 10.00 med en prolog av festivalforfatteren Tom Egeland.

Se fullt program og forfatteroversikt på www.krimfestivalen.no.