Sterkt og rystende hevndrama fra Hans Olav Lahlum

Historisk krimUkategorisertSterkt og rystende hevndrama fra Hans Olav Lahlum
Estimert lesetid 3min

Med De fems tegn har Hans Olav Lahlum forlatt sine sedvanlige klassiske kriminalmysterier og skrevet en mørk psykologisk spenningsroman.

Dette blir igjen litt av en høst for Hans Olav Lahlum. Han er førstekandidat for SV til Stortingsvalget i Oppland og nå er hans nye krimroman på vei ut til det norske folk.

NORGES SVAR PÅ AGATHA CRISTIE

Hans Olav Lahlum (f. 1973) har usedvanlig mange jern i ilden. Han er kjent som sjakk-ekspert, historiker og satte dessuten verdensrekord i direkte maraton TV-intervju med VG-TV. Som forfatter debuterte han i 2007 med den kritikerroste biografien om Oscar Torp. Krimleserne kjenner Lahlum som en slags moderne utgave av Agatha Christie. Til nå har han skrevet åtte bøker med klassiske kriminalmysterier med K2 og hans lynende intelligente hemmelige rådgiver Patricia. Disse bøkene er bl.a. oversatt til dansk, engelsk, gresk, koreansk, portugisisk, russisk og vietnamesisk.

EN HISTORISK SPENNINGSROMAN


Hans Olav Lahlum har denne gangen skrevet en mørk psykologisk spenningsroman, hvor temaer som synd, straff, hevn og tilgivelse står sentralt. Samtidig er De fems tegn historisk roman med dypere mening, tilegnet de mange menneskene som helt opp i vår tid har fått sine liv preget av hendelser fra 2. verdenskrig.

ET BRUTALT HEVNTOKT

De fems tegn av Hans Olav Lahlum
Kjøp «De fems tegn» på cappelendamm.no

Minnene fra krigen driver en ensom gammel mann ut på et brutalt hevntokt gjennom fire europeiske land. Han har akkurat mistet sitt eneste barnebarn som var siste gjenlevende familiemedlem. Sorgen tar ham tilbake til et mørkt og lenge avlåst rom i hukommelsen. Den farlige historien om hvorfor han mistet sin kone og hvorfor han nå er uten barn og barnebarn, kryper ut derfra.

Tankene vender tilbake til hendelser fra de siste krigsmånedene, og han undrer på hva som skjedde videre med de fem unge menneskene som den gang ødela hans liv. Ønsket om å vite blir til et ønske om rettferdighet, og leder ham nå 60 år senere ut på et hevntokt gjennom fire europeiske land. Jakten på de gjenlevende fiendene blir til et kappløp med tiden dels fordi hans eget hjerte er i ferd med å svikte, og dels fordi politiet anført av en ung dansk politikvinne med litt for god hukommelse gradvis kommer på sporet av ham…

Uansett partitilhørighet: Vi er mange som kommer til å velge Lahlum denne høsten!

LES OGSÅ:

Kåret til Nordens beste krimroman og vinner av Glassnøkkelen

Dobbeltseier til Lucinda Riley

Om en hillbilly familie og en kultur i krise