Camilla Läckberg og rekordmange forfattere til Krimfestivalen

KrimbøkerCamilla Läckberg og rekordmange forfattere til Krimfestivalen

Nå er programmet for Krimfestivalen 2019 offentliggjort. Camilla Läckberg og nesten hele den norske krimeliten står i spissen på en tre dagers fest for kriminallitteraturen.

Estimert lesetid 3min

Den åttende Krimfestivalen får besøk av rekordmange krimforfattere. Det blir i alt 64 forfattere inkludert nesten hele den norske krimeliten, blant dem Unni Lindell, Torkil Damhaug, Tom Egeland og Jørn Lier Horst. 20 av forfattere fra utlandet, bl.a. Camilla Läckberg, Lisa Gardner, Arne Dahl og Stefan Ahnhem.

Se hele programmet på Krimfestivalen.no.

En av verdens fremste krimfestivaler


Krimfestivalen arrangeres i år for åttende gang, fra 21. til 23. mars. De siste årene har vært en gullalder for nordisk krim. Krimfestivalen ønsker å utforske dette fenomenet og sette nordisk krim inn i et internasjonalt perspektiv. Den første festivalen ble arrangert i 2012. Festivalen ble umiddelbart en stor suksess og bl.a. har avisen The Guardian trukket fram Krimfestivalen som en av verdens fremste krimfestivaler.

Rekordmange forfattere 


Så å si hele den norske eliten av krimforfattere er med på festivalen, som f.eks. Gunnar Staalesen, Trude Teige, Torkil Damhaug, Unni Lindell, Jørn Lier Horst og Hans Olav Lahlum.

Etter mange forsøk har Krimfestivalen endelig lykkes med å få Camilla Läckberg til å komme. Hun er i spissen for 11 svenske forfattere. Fra USA kommer to av verdens mestselgende forfattere: Lisa Gardner og Robert Dugoni. Fire av forfatterne er fra Storbritannia, mens det også kommer en dansk og en islandsk forfatter.

Torkil Damhaug er Festivalforfatteren
I 2014 begynte Krimfestivalen med å utpeke en forfatter det skulle være spesielt fokus på. Det året var det Karin Fossum som ble Festivalforfatteren. Året etter var det Gunnar Staalesen, og så var det Jo Nesbø, Jørn Lier Horst og Unni Lindell sin tur. I år har festivalen valgt Torkil Damhaug som Festivalforfatter.

Blodig Bokbad og eksklusiv førpremiere på Wisting


Krimfestivalen 2019 byr på over 50 forskjellige arrangement, og alle har gratis inngang. I tillegg til forfatterintervjuer og paneldebatter kan du oppleve en kriminalkomedie spesialskrevet for festivalen av Knut Nærum. Du kan også være av de aller første til å se første episode av Wisting – en av tidenes dyreste tv-serier som bygger på to av Jørn Lier Horsts romaner. Se hele programmet på Krimfestivalen.no.Hovedarrangører Cappelen Damm og Tanum
Cappelen Damm, Tanum og Krimklubben er hovedarrangører av Krimfestivalen. Festivalen blir også i år arrangert i samarbeid med Rivertonklubben, Oslo Nye Teater Centralteatret og 11 andre forlag: Aschehoug forlag, Gyldendal forlag, Kagge forlag, Vigmostad & Bjørke, Capitana forlag, Bazar forlag, Kolon forlag, Vega forlag, Panta forlag, Gursli Berg forlag og Gloria forlag. Det skjer også arrangement hos Tanum Karl Johan og Norli Universitetsgaten. Dagbladet er festivalens mediepartner.