«Hvit død» er en pageturner med klassisk snitt fra London

KrimbøkerBritisk krim«Hvit død» er en pageturner med klassisk snitt fra London

Det umake etterforskerparet Strike og Robin løser klassiske mysterier i et moderne London i ukas krimtips: Robert Galbraiths – aka J.K. Rowlings – «Hvit død».

Estimert lesetid 2min
Bokbilde av Hvit død
Da den første romanen om Strike og Robin, Når gjøken galer, kom i 2014, var det ingen som visste hvem forfatteren Robert Galbraith egentlig var. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Har du enda ikke blitt kjent med J.K Rowlings etterforsker Comoran Strike? Da er det på høy tid å stifte et nærmere bekjentskap nå. I disse krimromanene får vi det beste fra to verdener: klassisk, britisk krim, i et moderne univers. En forlokkende idé sier du? Da er det bare å kaste seg over det nyeste mysteriet, i boka som heter Hvit død.

Ville ikke skrive krim som Harry Potter-forfatter

Hvit død er den fjerde romanen om etterforsker Strike, og den har allerede toppet New York Times’ bestselgerliste. Kanskje er det den beste av Galbraith/Rowlings bøker så langt, i hvert synes Sven Gjeruldsen i Tvedestrandsposten det: «En klassisk kriminalroman i moderne snitt. Drivende godt skrevet, og svært vanskelig å legge fra seg. Et tilleggsmoment er spenningen mellom Strike og Robin», skriver Gjeruldsen.

Da den første romanen om Strike og Robin, Når gjøken galer, kom i 2014, var det ingen som visste hvem forfatteren Robert Galbraith egentlig var.

Senere skulle det vise seg at det var den berømte barnebokforfatteren J.K Rowling som stod bak pseudonymet. Selv har hun forklart at hun ville stå fritt til å starte på en ny frisk med detektivparet Strike og Robin.

Har blitt til TV-serie

Og nå har hun virkelig lykkes som krimforfatter også. Ikke bare har serien blitt filmatisert hos BBC, hun fortsetter å skrive intrikate og smarte historier om etterforskerne.

Den nye romanen, Hvit død, er en skikkelig pageturner fra begynnelse til slutt. Og her er også et snedig mysterium som skal nøstes opp i.

Umake etterforskerpar i London

I historien har Robin steget i gradene og blitt forretningspartner av Strike, de to får besøk en dag av en ung plaget mann. Den unge mannen ber om hjelp til å løse en sak han en gang var vitne til. Han virker desorientert, men allikevel er det noe ved han som får etterforskerne til å stoppe opp og bli nysgjerrige.

Strike og Robin begynner å nøste opp i en sak som fører dem gjennom Londons bakgater, via Parlamentet, til en storslått herregård på landet. Samtidig som de kommer lenger inn i saken, kompliseres også forholdet mellom etterforskerne.

Alle bøkene om Cormoran Strike og Robin Ellacott finner du her.