Fiona Bartons «Mistenkt» er en neglebitende forsvinnings-thriller

KrimbøkerThrillerFiona Bartons «Mistenkt» er en neglebitende forsvinnings-thriller

Fiona Barton imponerer selv den mest kresne krimleseren. Hennes nye thriller «Mistenkt» er ukas krimtips.

Estimert lesetid 2min
Mistenkt omslag
I Fiona Bartons tredje bok, Mistenkt, møter vi igjen journalisten Kate Waters. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Fiona Barton har en enestående måte å trekke leseren med seg inn i mørke kroker, mens hun stadig lurer oss til å trekke uriktige konklusjoner.

Med sin første utgivelse Enken, fikk hun mange fans over hele verden. Boka hadde et originalt plott, holdt høy kvalitet og bød på overraskende vendinger. Til og med de mest kresne krimleserne lot seg imponere av denne.

I hennes andre roman, Barnet, møter vi den stødige journalisten Kate Waters, en ivrig journalist som alltid higer etter å være først ute med historiene og avsløre sannheten i sakene hun jobber med. I Bartons nye bok Mistenkt er Kate Waters tilbake.

To ungdommer blir borte i Thailand

I Mistenkt forsvinner to ungdommer i Thailand. Familiene deres hjemme i England blir presset foran linsene i det ubehagelige rampelyset, sårbare og uendelig desperate etter å finne ungdommene sine.

Katie er på saken, men hun klarer ikke la være å tenke på sin egen skjebne. Selv har hun en sønn som hun ikke har sett på to år. Og mens saken nøstes opp, viser det seg at farene lurer, og det nærmere enn det hun tror…

Briljante karakterskildringer

Fiona Barton har allerede høstet gode kritikker for Mistenkt. Det er særlig evnen til å skrive frem troverdige karakterer som imponerer anmelderne. Washington post skriver:

«En neglebitende fortelling om savnede tenåringer og bekymrede foreldre. Fiona Bartons to første romaner, Enken og Barnet, ble internasjonale bestselgere (…) Mistenkt ortjener tilsvarende suksess. (…) Bartons karaktererskildringer er enestående.»

Daily Mail følger på: «Fiona Barton er observant, empatisk og en talentfull forfatter.»

Pangstart som debutant

Fiona Barton er en prisvinnende britisk journalist, som har skrevet for aviser som Daily Mail og The Mail on Sunday. På hjemmesiden hennes skriver hun imidlertid at hun gjennom alle år som krimjournalist bar på en historie hun bare ikke fikk ut av hodet. Hun måtte skrive den ut.

Barton forteller videre at hun satt i rettsaker som krimjournalist og lurte på følgende: Hvis du er kona til en tiltalt, hvor mye vet du egentlig – eller hvor mye tillater du deg å vite om mannen din?

Og slik begynte det som skulle bli til debutromanen Enken. Med den fikk hun et umiddelbart gjennombrudd, og har ikke sett seg tilbake siden.