Se livestream fra Krimfestivalen her

KrimbøkerSe livestream fra Krimfestivalen her

Mord og kriminalitet står på programmet i Oslo denne uken, når Krimfestivalen går av stabelen. Boktips streamer live fra scenen alle tre dagene.

Estimert lesetid 2min

Torsdag, fredag og lørdag er det Krimfestival på Cappelen Damm-huset og Centralteateret. Over 50 krimforfattere fra inn- og utland er i Oslo for å delta på festivalen, som blant annet trukket frem av The Guardian som en av verdens fremste krimfestivaler. Her kan du se det innholdsrike programmet.

Har du ikke anledning til å komme til årets Krimfestival? Fortvil ikke, vi streamer det meste som er verdt å få med seg her på Boktips.

Åpning på torsdag med Tom Egeland

Årets​ Festivalforfatter er den bestselgende krimforfatteren Tom Egeland. Han åpner festivalen med en prolog torsdag 5. mars klokken 10.00 hos Cappelen Damm i Akersgata 47. Rett etterpå kommer blant annet Gunnar Stålesen og Unni Lindell for å snakke om Egelands forfatterskap.

Samme ettermiddag, klokken 15, kommer forfatteren bak vinterens store krimoverraskelse: Den tausen pasienten. Alex Michaelides prater om sitt store gjennombrudd med Aslak Nore på scenen.

Nordisk uro, Downton Abbey og #metoo i krimlitteraturen

Med et tettpakket program fra torsdag til lørdag er det mange godbiter å få med seg på årets festival. Fredag møtes tre av Nordens mest utspekulerte kvinner i samtale med Sarah Natasha Melby: Unni Lindell, Camilla Grebe og Tove Alsterdal. På lørdag kan du høre om ekte norske spioner og spionthrillere når Gard Sveen, Aslak Nore og Lasse Gallefoss møtes til samtale klokken 12.15.

Lørdag klokken 15 er det tid for afternoon tea med en dråpe arsenikk når Downton Abbey-ekspert Jessica Fellowes forteller om sin klassiske, britiske krim. 16.30 møtes Trude Teige og Nicola Rayner for en samtale om metoo-problematikk i krimlitteraturen.

Siste programpost streames lørdag klokken 17.30 når Sarah Natasha Melbye og Aslak Nore inviterert til en OP-5 time med Val McDermid og Adrian McKinty.

Dette i tillegg til mye mer, kan du få med deg på festivalen i Oslo, eller her på Boktips. Hele festivalen er gratis og åpen for alle.

Mikaela Bley kommer til Krimfestivalen, gjør du? Hvis ikket, kan du se arrangementet live her på Boktips. Foto: Michel-Widenius