Boken Babylon Berlin blir 400-millioners TV-serie – til Netflix og NRK i høst

KrimbøkerBoken Babylon Berlin blir 400-millioners TV-serie – til Netflix og NRK i høst

TV-serien er den dyreste ikke-engelskspråklig serien som noen gang er laget, med et budsjett på 47 millioner amerikanske dollar.

Estimert lesetid 2min
Kveldsbilde av Berlin med tv-tårnet i bakgrunnen

Serien er basert på boken med det samme navn, av den tyske forfatteren Volker Kutscher. Med hele 8,5 i score på IMDb er det nok mange som gleder seg til storsatsingen.

Handlingen er satt til 1929 og til undergrunnens Berlin. Serien er basert på den bestselgende boken av Volker Kutscher, som nå er aktuell med bok nummer to i serien, Den stumme døden. Dermed trenger man ikke vente lenge for å finne ut hva som skjer etter at første sesong er ferdigsett.

Hardkokt krim

Boken tar plass i Berlin i 1929: Demonstrasjoner og opptøyer truer rikets sikkerhet. Den unge, ærgjerrige kriminalassistent Gereon Rath er blitt overført til politiets sedelighetsavdeling etter å ha skutt en psykopatisk massemorder i selvforsvar. Men han klarer ikke å la være å blande seg inn i drapsavsnittets arbeid, og da liket av en mann blir funnet i en av Berlins kanaler, øyner Rath sjansen til å oppklare saken og bli forfremmet til avdelingen A. Babylon Berlin er en hardkokt krim med intriger og action, men gir samtidig et levende bilde av den tyske hovedstaden i en rastløs og dekadent tid.

Andre bok i serien ute nå

Den stumme døden er andre bok i serien om etterforskeren Gereon Rath, og er satt til Berlin i 1930. I et filmstudio foregår innspillingen av en romantisk komedie. Den endres raskt til tragedie da en lysprosjektor faller ned og dreper hovedrolleinnehaveren – den berømte, men etter hvert litt fallerte Betty Winter.

Politimannen Gereon Rath tilkalles for å undersøke saken, og det blir snart klart at det ikke var et uhell, men at noen hadde løsnet boltene som holdt prosjektoren på plass. Så blir en ny skuespiller funnet død, og Rath blir etter hvert kjent med de mer shady sidene av den glamorøse filmindustrien. Under etterforskningen begynner Rath å miste kontrollen og beveger seg stadig mer på kanten av hva som er lovlig. Han tas av etterforskningen og blir satt til å rydde opp i papirer som vedrører «nazimartyren» Horst Wessels død. Men Rath fortsetter sin etterforskning bak sine lederes rygg…