Strikk den perfekte basisgarderoben

Hobby, mat og fritidStrikkebøkerStrikk den perfekte basisgarderoben

Når Oslos mest populære strikkedesignere slår seg sammen med en fargeekspert, blir resultatet tidløse og klassiske strikkeplagg som kler akkurat deg. Og det finner du i den nye strikkeboken Strikk i dine farger.

Estimert lesetid 3min
Tre kvinner kledd i hjemmestrikkede kjoler
– Det var lidenskapen for farger som førte oss sammen, sier forfatterne av den nye strikkeboken Strikk i dine farger, Anna Enge, Heidi Grønvold og Dagny Thurmann-Moe. Foto: Pickles.Når Oslos mest populære strikkedesignere slår seg sammen med en fargeekspert, blir resultatet tidløse og klassiske strikkeplagg som kler akkurat deg. Og det finner du i den nye strikkeboken Strikk i dine farger.

Det begynte som et ønske om å lage den kjolen, den som alle kler, og vokste snart til å bli noe mye større:


– Vi skapte en tidløs, klassisk kjole du kan strikke slik du vil, i en farge som passer akkurat deg perfekt. Her traff vi en nerve hos strikkere over hele landet. Designet ble utrolig godt mottatt, og snart tre år senere er kjolen stadig i hyppig bruk. Vi synes det er utrolig gøy å følge #picklesxdagny på Instagram, og å se alt det fine som fortsatt blir strikket.

Basisgarderoben


Ideen om en garderobe som inneholder bare plaggene du liker og føler deg vel i, er verken ny eller uoppnåelig. Den ble introdusert av britiske Susie Faux i 1970-årene, og beskriver en garderobe bestående av et visst antall «essensielle plagg» i farger du kler godt. Disse plaggene vil holde seg aktuelle i flere tiår fremover: skjørt, bukser, gensere og jakker, supplert med mer sesongbetonte plagg.

Når du først skal investere tid og penger i et strikkeplagg, er det godt å vite at resultatet blir perfekt for nettopp deg! Finn oppskrifter og fremgangsmåter i Strikk i dine farger.

Strikk i dine farger består derfor av syv oppskrifter med uendelige valgmuligheter, slik at du kan skape din helt egen basisgarderobe.

basisgarderoben
Tenk å føle deg fin i alle plaggene i skapet!

Fem steg til basisgarderoben:

  1. Gjør en enkel analyse: Gå gjennom garderoben din. Finn ut hvilke plagg du bruker mye og føler deg vel i, og hva du aldri bruker eller er ukomfortabel i. Gi bort plaggene du ikke liker, eller selg dem på Tise. Favorittplaggene dine kan du bygge videre på med basisgarderoben.
  1. Bestem deg for nøkkelplagg: Hvilke nøkkelplagg mangler i garderoben din? Ønsker du et elegant miniskjørt eller et bohemsk fotsidt skjørt? Bolero eller kåpe? Les mer om variasjonmulighetene til plaggene under «Fremgangsmåte» i hver oppskrift.
  1. Etabler en fargepalett: Start med å sjekke ut fargepaletten for din øyenfarge for å se om noen av disse fargene finnes i garderoben din fra før av. Bruk fargeteorien på side 11–32 i boken, eller la deg inspirere av modellene i boken til å velge en farge som passer deg.
  1. Velg et garn: Noe av det som gir aller flest variasjonsmuligheter er garnvalget. Et tykt ett-trådsgarn strikket på tynne pinner kan gi deg et helt annet uttrykk enn et tynt garn strikket på tykke pinner, selv om disse kan gi samme strikkefasthet. Vi har laget en oversikt i hvert kapittel hvor du kan lese og se mer om garnvalgene, og hva de gjør for plagget du skal strikke.
  1. Gjennomfør! Kombiner nøkkelplagg, fargeønske og garnvalg og strikk deg en varig garderobe!


Les mer i Strikk i dine farger – der finner du alle verktøyene du trenger for å bygge den perfekte basisgarderoben!


Dette er den eneste strikkeboken du trenger for å bygge opp en garderobe med strikkede plagg. Her vil du raskt finne favorittplaggene dine som du alltid vil kle. Bokens syv kapseloppskrifter kan du variere i det uendelige, etter fasongen og fargene du kler og liker. Boken forteller deg hvilke farger som passer til deg, hvordan du kombinerer dem i samme antrekk og hva fargene kommuniserer.