Hekling: Slik hekler du et kosedyr

Hobby, mat og fritidStrikkebøkerHekling: Slik hekler du et kosedyr
Estimert lesetid 3min

Det hekles, strikkes og sys som aldri før her i landet. Espen Søbys strikkebokanmeldelse, «Mellom rett og vrangt», i Morgenbladet på selveste julaften; en salig røre av bokslakt med innslag av lerkefugl og kvinneforakt, preller av. Men han har rett i at «Mye vil ha mer», som han skriver i bildeteksten i artikkelen sin. Bare i årets første uker har en rekke nye inspirasjonsbøker funnet veien til glade, norske håndarbeidere, som sitter klare med heklenåler og rundpinner. Og pussig nok – vi er ikke alene. Heklende og strikkende kvinner finnes i store skarer rundt om i verden, som ikke unnslår seg anskaffelse og bruk av denne typen inspirasjonslitteratur.

Barnas kuleste kosedyr

Hekling av myke kosedyr med kjærlig omtanke
Barnas kuleste kosedyr – en hel bok full av oppskrifter på kule kosedyr du kan hekle selv! Her finnes rampete katter, lekne sauer og søte tigre. Dyrene i boken er heklet av mykt garn i flotte naturfarger, men hvis du ønsker et annet uttrykk og andre farger, er det bare å sette i gang. Bare fantasien som setter grenser for hva du kan trylle fram med heklenål og garn.

Uerfaren hekler? Hjelp å få!
Enten du er nybegynner eller erfaren hekler kan du ha glede av Barnas kuleste kosedyr. Alle dyrene er heklet ved hjelp av enkle teknikker, og grunnoppskriftene er godt forklart. Du får også gode råd om hva slags garn og fyllmateriale som egner seg, og hvordan du monterer. Og til slutt – hvordan du kan skape ulike personligheter gjennom uttrykket i øyne, ører, snute og trut.

mer morsom

Sprelsk strikkebok med småplagg til junior
Mer morsom strikk til små sjarmtroll er en sprelsk og kreativ strikkebok. Votter, sokker, skjerf – og ikke minst hetter og luer, som fungerer like godt til utkledning som til bruksplagg. Boken inneholder i alt 20 sett med lune og varme plagg som er lette å strikke, og morsomme å ha på seg. Fargevalg og matching styrer du selv.

Moderne retro med farger og garn
I boken Leken hekling finner du 30 fargerike og kreative hekleprosjekter fra ti kjente designere. Alt i moderne retrostil. Her er alt fra klassiske heklepledd, puter og grytekluter vi kjenner igjen fra bestemors hånd og hus, til mer frekke og fargerike plagg, som sjal  og pulsvante, og elegante halser, som kan komplettere et hvert antrekk. Boken inneholder noe for enhver smak og har ulike vanskelighetsgrader. Alle oppskrifter og teknikker er tydelig forklart – trinn-for-trinn. Ingen grunn til å nøle. Det er bare å sette i gang.

 

leken hekling