Dorthe Skappel finner alltid tid til å strikke

Hobby, mat og fritidStrikkebøkerDorthe Skappel finner alltid tid til å strikke

Dorthe har en hektisk høst foran seg, men hun finner alltid tid til å strikke inn i mellom slagene.

Estimert lesetid 2min
Portrett av Dorthe Skappel

– Å strikke roer nervene mine. Jeg har med strikketøyet overalt. Riktignok bruker jeg mye tid på å finne det igjen iblant, for jeg legger det alltid fra meg på de underligste steder, forteller Dorthe.

Det å skulle lære en ny selskapsdans hver uke, og fremføre den for både strenge dommere og en halv million TV-seere, krever knallhardt arbeid og mange timer med trening på parketten. Men heldigvis har hun fortsatt overskudd til å være like kreativ som alltid. Denne kreativiteten kommer godt frem i den helt ferske boken SKAPPEL – med kjærlighet for strikk.

– Det er som om fingrene mine lever sitt eget liv, og plaggene formes og blir til som et resultat av at hjernen min får hvile og åpner seg for inntrykk og minner i en herlig kreativ bonanza.

Skappelstrikk
Dorthe og familien i flotte gensere fra SKAPPEL – med kjærlighet for strikk. Foto: Julianne Leikanger

SKAPPEL – med kjærlighet for strikk

Dette er den fjerde strikkeboken til Dorthe Skappel, som sammen med døtrene sine har skapt strikkeuniverset Skappelstrikk.no. Både døtrene og barnebarn er blant modellene som viser fram klesplaggene i den elegante boken.

– Boken har blitt moderne, stilren og lekker. Men den inneholder også mye av den varmen og «det ujålete» som er så viktig for meg, forteller Dorthe.

I SKAPPEL – med kjærlighet for strikk får du god veiledning til hvordan du kan strikke de flotte plaggene selv. Alle mønstrene kommer i tre ulike størrelser og tre ulike vanskelighetsgrader.

– Jeg gleder meg til å vise at vi har beholdt vår egenart. Det enkle er ivaretatt, men det finnes også mye for den som våger seg et skritt videre, forteller Dorthe.