Fuglenes vidunderlige verden

Hobby, mat og fritidUkategorisertFuglenes vidunderlige verden

Visste du at ravner har et slags politisk system eller at kråker har en fantastisk hukommelse? Lær mer om både fugler og deres sang med disse bøkene.

Estimert lesetid 3min

Fugler finnes overalt på hele kloden, og vi elsker å se på dem, høre dem synge og ha dem som kjæledyr. De har fått oss til å drømme om å mestre luftrommet og lært oss å fly, og gitt oss kunnskap om hvordan lage varme klær.

Fuglen og mennesket

Fuglenes vidunderlige verden er en bok om vårt nære forhold til fugler. Kort sagt, fugler har lært oss mye om hvordan vi vil være som mennesker. Boken viser hvilke egenskaper som er unike for fuglene og demonstrerer hvor uløselig knyttet de er til mennesket som art. Brødrene Wright var påvirket av Kalkunkondorens vinger da de laget sitt fly. Meisenes sang er ifølge forskere det mest sofistikerte språket i dyreverden og et vindu som viser utviklingen av vårt språk og våre samfunn. Og hva får noen til å bruke sparepengene sine på å mate dem, og hva gjør at tusenvis av fuglekikkere noen ganger reiser verden rundt for å se på dem?

Visste du at …?

… duer er supersmarte? På IQ-tester får duer ofte bedre resultat enn mennesker.

… Vandrefalkens stup mot byttet er målt til hele 390 km/t? Det er det raskeste dyret på kloden.

… en kolibri veier 2,5–6,5 gram? Til sammenligning veier en tikroning 6,8 gram.

… tårnseilerne flyr rundt 200 000 km per år? Det tilsvarer mellom fire og fem ganger rundt jorda. De kan også sove, spise og pare seg i lufta!

Samtidig har det de siste tiårene vært en akselererende tragedie for mange fuglearter. Tusenvis av arter står i fare for utryddelse på grunn av menneskets inntreden i habitatene, forurensing og klimaendringer. Robbins argumenterer for at vi må kjempe for å redde truede arter for jordklodens skyld og for menneskehetens.

Fuglesang-boka barn vil ha glede av

Lytt til og lær om fuglesang med Den lille fuglesangboka. Denne søte og underholdende pappboken med lydpanel spiller fuglesangen til 12 av våre mest vanlige småfugler.

Ved å lytte til lydsporene, lærer du hvordan den enkelte fugleart synger. De klare bildene og den lettfattelige og informative teksten beskriver hvordan småfuglene ser ut, hvor de helst holder til og hva de spiser. Hver fugleart har sin knapp på panelet. Lett å finne fram, og lett å spille av.

Barn fra 5 år og oppover vil ha glede av boka, og det vil resten av familien også. Ha den liggende i vinduskarmen og ta den med deg ut i naturen og på hytta. Hvem blir familiens fremste fuglesangekspert denne påsken?

Norges mest karakteristiske fugler

Noen fugler synger med vakre toner i kompliserte mønstre for å tiltrekke seg en make eller holde konkurrenter unna. Andre lokker med fløyt og rop, eller varsler om fare med skrik eller andre skarpe lyder. Felles for dem alle er at de kan gi lyd fra seg.

Fuglesang: 150 norske fuglearter – beskrivelse og lyder har en integrert lydavspiller som gjør det mulig å høre fuglen samtidig som man leser om den og ser den på bildet. Det gir leseren en fascinerende fugleopplevelse enten man nyter boken hjemme eller ute i skog og mark.

Teksten og lydopptakene forteller om 150 av Norges mest karakteristiske fugler. I samspill med de vakre fotografiene og illustrasjonene blir dette kanskje den mest mangfoldige og nyskapende fugleboken som har blitt utgitt i Norge. Lytt til boken og la et nytt språk og en ny verden åpne seg! Moro for de naturinteresserte så vel som familien!