Trenger du én bok i 2018, så er det denne

Hobby, mat og fritidTrenger du én bok i 2018, så er det denne
Estimert lesetid 4min

Min bok er nemlig almanakk, huskelister, mål og notatbok. Alt i samme bok. Du kan starte og ta pause når du vil i løpet av året. Sett deg dine egne mål og følg med på progresjonen – og ikke minst, vær kreativ med farger!

Konseptet «dotted grid» er kanskje relativt nytt for mange, derfor gir vi deg oppskriften på hvordan du kan bruke Min Bok lenger ned i saken. Stegene er hentet fra innledningen i boken, og som Camilla Løschbrandt skriver: Dette er kun en veiledning, du kan gjøre akkurat som du vil.

bullet journaling
– Jeg driver ikke med bullet journaling slik som Ryder Carroll (mannen bak konseptet), men jeg har tatt flere av hovedelementene og bruker det på en måte som passer meg best, sier Min Bok-forfatteren.

– Som med alt annet innen bullet journaling er det kun fantasien som setter grenser. Noen liker å holde alt veldig minimalistisk, andre vil gjerne fargelegge og tegne masse. Uansett – du bestemmer, forteller Camilla.

Årsoversikt

De første sidene i planleggeren er en oversikt over 2018 og 2019, dette er noe som finnes i de aller fleste bullet journals, og andre almanakker. Disse sidene skal gi deg en kjapp oversikt over året du er i og neste år. Dette er de eneste sidene som inneholder datoer, og vil derfor også kunne hjelpe deg når du skal sette inn datoer i måneds- og ukesoversikten.

Fremtidig planlegging

De neste sidene i planleggeren er der for å hjelpe deg å med å få en oversikt over de neste 12 månedene. På disse to sidene kan du notere ned viktige og morsomme hendelser som skjer i livet ditt. Bursdager, ferier, jubileum, helligdager o.l. vil da være lett oversiktlig på en side.

Mål

Å sette seg mål er en undervurdert aktivitet. Det kan oppleves vanskelig, men man får masse igjen for å tenke gjennom hva man faktisk vil oppnå i løpet av året, måneden, uka eller dagen. Noen eksempler på kategorier er; familie, trening, kjærlighet, vennskap, glede, økonomi, sosiale medier, mat/kosthold, personlig utvikling, skole, jobb, hjem og reise.

Månedsoversikt

De neste sidene i planleggeren er månedsoversikten. Siden dette kun er maler, må navn på måneden og datoer skrives ned selv. Videre kan du notere ned hendelser, hva som må gjøres i løpet av måneden og månedens mål. Ta utgangspunkt i målene du satte for de neste 12 månedene og velg hva du vil fokusere på denne måneden. Eksperimenter gjerne med kule skrifter, farger og tegninger.

Ukesoversikt

Logg: Hver måned er det fem ukesoversikter. Også her er det ingen datoer, så dem må du skrive selv. Heldigvis har du alle datoene lett tilgjengelig helt i begynnelsen av boka. Ukesoversikten har endel bokser som kan brukes forskjellig. Du kan registrere et mål hver dag, loggføre hvor mye du drikker, skrive ned viktige oppgaver du må gjøre hjemme, på jobb, skole eller privat. Boksen med prosent er ment for å dokumentere fremgang.

Daglig vanelogg

Et annet konsept som er utrolig gøy med bullet journaling, er «habit tracking» eller daglig vanelogg som vi kaller det her. Hvilke vaner vil du tilegne deg? Hvilke vil du slutte med? Tenk igjennom og skriv dem ned. Hver gang du trener, får nok søvn, går tur, drikker nok, leser, jobber, tegner, blogger, rer opp sengen osv. fargelegger du en rute. Loggfør gjerne vaner med utgangspunkt i målene du har satt deg, på den måten vil det være lett å få en oversikt over hvordan måloppnåelsen har gått hver måned.

Takknemlighetslogg

Sidene som kommer rett etter daglig vanelog, er nok de som er mest forvirrende ved første øyekast. Tanken her er at du kan bruke dem som det de i bullet journal- verdenen kaller for «gratitude log», «highlight log» eller «happiness log». Fokuser på det som er bra med hver dag, og skriv eller tegn i hver rute eller solstråle. Poenget er at du stopper opp og tenker på det positive, det du er takknemlig for eller hva som gjorde deg glad den dagen.

Følg Camilla Løschbrandt på Instagram camillaloschbrandt eller blogg nouw.com/camillaloschbrandt. Her finner du flere tips og ideer til hvordan du kan bruke Min Bok på.

bullet journaling
I denne boken får du ikke bare lære det grunnleggende systemet bak dot journaling, men du får også massevis av eksempler på hvordan du kan justere det og bruke det slik at det passer deg. Perfekt hjelp til hvordan du skal bruke Min Bok.