Vil at vegetarmat skal være kosemat

Hobby, mat og fritidKokebøkerVil at vegetarmat skal være kosemat
Estimert lesetid 3min

Bloggen ble døpt Ourkitchenstories og oppsto som en tilfeldighet. På den tiden var begge to hjemme i permisjon og når barna sov, lagde søstrene lunsj, tok noen bilder med mobilen og la det ut på Instagram. Selve matinteressen hadde vart i mange år, mens gleden over å ta matbilder begynte her. I skrivende stund har søstrene nå hele 24 400 følgere på Instagram-kontoen ved samme navn.

Vegetar kosemat
Det bugner av fristende oppskrifter i denne utrolig lekre vegetarkokeboken! Kjøpes på Cappelendamm.no

– I begge familiene spises det vegetarmat flere ganger i uken. Ikke fordi vi «må» spise kjøttfritt, men fordi vi er utrolig glad i det, sier Linda som til daglig jobber som innholdsrådgiver i melk.no, med blant annet matstyling og matfotografering.

Langt mer enn «kjøttfri mandag»


– Det er rett og slett noe du kan spise når du skal unne deg noe litt ekstra. Vegetarmat er langt mer enn «kjøttfri mandag», det rommer hele spekteret, legger Lene til – som har hovedansvaret for bloggen.

Hva tror dere er årsaken(e) til at folk akkurat har omfavnet bloggen og Instagram-kontoen deres?

– Mange kommenterer bildene våre, som de synes er fristende og inspirerende. Samtidig tror vi at folk setter pris på en litt annerledes vegetarblogg, at den er skrevet av noen som selv ikke er vegetarianere.

– Fremdeles fordommer mot vegetarmat


Tvillingsøstrene tror noen er «bekymret for» at vegetarmat både smaker lite, og at man ikke blir mett. Mange ser nok også på vegetarmat som «grønt og sunt», mener de.

– Og for all del – det er det jo også i høyeste grad. Men vegetarmat er så mye mer enn det. Vi tror mange vil bli overrasket over hvor digg vegetarmat kan være. Vi tror de færreste savner kjøtt idet de hugger innpå en rykende fersk lasagne, eller spiser en deilig gryte med fylt brød til, sier Linda.

Er det et mål for dere å gå litt mot den «vanlige» vegetar- og veganstrømmen i Norge?

– Nei, det er ikke noe mål i seg selv. Det er viktig for oss å lage vanlig, enkel og smaksrik mat som er for alle. Vi ønsker rett og slett at folk skal bruke oppskriftene våre fordi rettene smaker godt, understreker Lene.

Vegetar kosemat
Noen av de fineste tilbakemeldingene Lene (t.v.) og Linda får er når folk sier de har gått fra å være skeptiske til vegetarmat til å spise det flere ganger i uken. (Foto: Vegard Breie)
Vegetar kosemat
Vi sier ikke nei til spicy pizza med aubergine og plommetomater til helgekosen. (Foto: Tvillingsøstrene)

Dette er tvillingsøstrenes favorittretter


Tvillingsøstrene håper derfor at leserne bruker oppskriftene både til hverdags, men også til helgekosen eller når de skal ha gjester og vil servere enkel, digg mat. Så da må vi jo avslutte med å spørre om hva som er favorittrettene fra boken …

– Spicy pizza med grillet aubergine og søte plommetomater og bolleoppskriftene, svarer Linda raskt.

– Det må bli lasagneoppskriftene og indisk gryte med søtpotet, kommer det fra Lene.

God vegetarhøst!

 

Ønsker du å lese flere artikler, meld deg på nyhetsbrev her!