Gratulerer med sølv i Gourmand Cookbook Awards!

Hobby, mat og fritidKokebøkerGratulerer med sølv i Gourmand Cookbook Awards!

Å spise naturlig, økologisk mat laget fra bunnen av behøver ikke å være vanskelig, mener Niels Christian Geelmuyden og René Zografos. Her deler de oppskriften på en nydelig og enkel salat med spinat og granateple – perfekt som tilbehør til grillmat, kjøttretter, eller som kveldskos.

Estimert lesetid 2min

Geelmuyden og Zografos, forfatterne og ren mat-forkjemperne som står bak boka Sunnheten på bordet, synes det er underlig at den opprinnelige maten har fått betegnelsen økologisk. Hvorfor kan ikke mat uten gift og kunstige tilsetningsstoffer bare kalles mat?

Denne uken fikk også boken sølv under finalen i Gourmand Cookbook Awards i Beijing i kategorien «health and nutrition» – og vi feirer med republisering av denne deilige oppskriften på en sunn og frisk sommersalat!

Derfor er denne maten bra for deg

I boka gir de oppskrifter på frokost, lunsj, middag, kaker, desserter og drikke, alt laget av rene, naturlige og i hovedsak økologiske råvarer – stappfulle av næring og smak. Geelmuyden forteller i innledningen til hvert kapittel hvorfor akkurat denne maten er bra for deg. Rettene er dessuten valgt ut med tanke på et bærekraftig landbruk og god dyrevelferd. Spiser du denne maten, gjør du både din egen helse og jorden en tjeneste!

Salat med spinat og granateple

2–3 personer

100 g spinat, i mindre biter
½ granateple, rens og ta ut de røde bærene
1 revet gulrot
1 rødt eple, i terninger

Legg alle ingrediensene i en bolle og bland godt.

Dressing
3 ss olivenolje
2 ss flytende akasiehonning
1 ss kremet balsamicoeddik
saften av 1 sitronbåt

Bland alt i en bolle og rør godt rundt. Hell dressingen over salaten.

Tips:
Tilsett noen jordbær, så har du en ekstra sunn dessert ferdig på en–to–tre.

Les mer og kjøp boka på cappelendamm.no

Ønsker du flere tips til digg sommermat? Sjekk ut Fremtidens mat – tang og tare og Lag Fru Timians kjappe og deilige couscoussalat.