Sånn lager du rogan josh – en indisk lammerett

Hobby, mat og fritidKokebøkerSånn lager du rogan josh – en indisk lammerett

Lammekjøtt med dyvelsdrek, kanel, nellik, kardemomme, chili, fennikel, ingefær og safran.

Estimert lesetid 2min

Hva med å teste ut en indisk lammerett? Rogan josh er en klassisk rett fra delstaten Kashmir, som betegnes som Indias svar på Sveits. Her finner du vakre innsjøer, omringet av snødekte fjell. Fårikålkjøtt egner seg ypperlig i rogan josh, som er populær på grunn av sin fremtredende kjøttsmak. I Kashmir brukes en god klype safran i gryten, og retten serveres gjerne med basmatiris, nan eller roti. Oppskriften er hentet fra Niru Kimras nye kokebok Masalamagic.

Masalamagic inneholder over 70 oppskrifter på fingermat og småretter, hovedretter, tilbehør, desserter og drikke.

Ingredienser (2-3 porsjoner)

2 ss ghee eller 4 ss olje
1/2 ts dyvelsdrek
5 cm kanelstang
6 nellik
6 pepperkorn
2 svarte kardemommekapsler
500 g lammekjøtt med bein
1 ts salt
1 ts chilipulver
1 ts fennikelfrø
1 1/2 malt korianderfrø
2 ss revet ingefær
1 dl kefir
4 dl vann
1/2 ts safran (kan sløyfes)

– Det indiske kjøkkenet er en hybrid med utrolig mange smaker og variasjoner. Krydderbruken er selvsagt meget sentral, og er mye mer naturlig enn i for eksempel skandinavisk mat, sier Nira Kumra.

Slik gjør du:

Åpne kardemommekapslene. Ingen av de hele krydderne skal knuses. Ha ghee i en kjele og fres dyveldrek, kanelstang, nellik, pepperkorn og kardemommekapsler i ca. 1/2 minutt.

Tilsett lammekjøtt i 4 x 4 cm store terninger. Fres kjøttet med krydderne i 15 min, tilsett 2 dl vann og kok videre i 10 minutter til litt fett er synlig i overflaten.

Ha salt, chilipulver, fennikelfrø, malt korianderfrø, ingefær og kefir, bland godt, tilsett 2 dl vann og eventuelt safran. Kok til kjøttet er mørt.

Lykke til!

LES OGSÅ: Vil gjøre indisk mat like populært som fredagstacoen!