Start det nye året sunnere og søtere!

Familie, helse og livsstilKokebøkerStart det nye året sunnere og søtere!
Estimert lesetid 3min

Et av de mest populære nyttårsforsettene folk har, er å trene mer og spise sunnere. Dette er fine mål å ha, men man må velge riktig vei for å nå dem. Mange faller av lasset fordi de går for hardt ut, du trenger faktisk ikke å trene 6 ganger i uka og aldri spise noe usunt igjen for å få resultater. Du trenger å finne en mellomting og noe du kan leve med resten av livet, det er tross alt en livsstil vi snakker om. Det er da du oppnår resultater som varer, og neste år trenger du trolig ikke å ha noen andre nyttårsforsetter enn å fortsette som før. Her får du 4 råd til hvordan du kan bli litt sunnere i det nye året som venter.

sunnere
Kristines sunne søte. Foto: Josefin Linder. Kjøp boken på cappelendamm.no

1. Rydd i skuffer og skap

Når man blir fysen, hva gjør man da? Jo, da går man og leter i skuffer og skap etter noe usunt å spise. Har man ikke noe tilgjengelig, så får man heller ikke spist det. Ha sunnere alternativer liggende som er lette å forsyne seg av, som for eksempel epleskiver, druer, oppskårede gulrøtter, skyr og nøtter.

2. Spis regelmessig

Man blir ofte fysen når blodsukkeret faller, det kan enten være etter at man har spist mye karbohydrater eller sukker, eller fordi man faktisk er sulten. Vær flink til å spise regelmessig slik at du ikke blir altfor sulten og tar dårlige matvalg, skal du ut på farten så ta med deg en skyr eller banan. Planlegg måltidene i hodet, da blir det lettere å ikke ta andre snarveier.

3. Vær aktiv

Det smaker ekstra godt med sunn mat som metter når man er aktiv, i hvert fall etter en god treningsøkt. Da får man automatisk lyst til å fylle opp lagrene med noe som er bra for kroppen, og man får en oppsving i energinivået takket være endorfiner. Man blir lykkeligere, og tar ofte bedre valg. Det er også en fin avledning dersom man sitter hjemme og tenker på sukker og usunn mat, ikke tenk videre på det, ta på deg treningsklær og bare kom deg ut.

4. Velg sunne alternativer

Jeg er en av de som liker søte ting, og jeg vet at jeg ikke er alene. Jeg er en selverklært søtmoms og det er ikke alltid mat, trening eller avledning hjelper. Da lager jeg meg rett og slett sunnere alternativer, hverdagsgodt uten sukker. Det tilfredsstiller behovet og skader verken helse eller form. Det kan være alt ifra en sjokolademousse til en enkel smoothie. Vil du ha flere tips og oppskrifter, kan det lønne seg å sjekke ut bøkene mine – spesielt den nyeste Kristines sunne søte.

Godt sunnere år!

Kristine Weber er en populær blogger og bestselgende forfatter av Sunn og sterk med protein, Sunnere og sterkere med proteinrik mat, Kristines muskelmat og Sunnere livsstil med Kristine Weber. Hun er utdannet kostholdsveileder, og er tidligere norgesmester og nordisk mester i bodyfitness. Hennes femte bok, Kristines sunne søte, er ute nå.

Se også: Sunnere livsstil – bloggen til Kristine Weber